Рівнянин закликає перестати зрубувати дерева на Київській об’їзній і висаджувати нові

1199 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин закликає перестати зрубувати дерева на Київській об’їзній і висаджувати нові

В редакцію «РВ» звернувся рівнянин Олександр, який відмовився називати своє прізвище. Каже, що дорожники зрізують саме дерева, а не кущі вздовж дороги на Київські об’їзній поблизу зоопарку. А він закликає озеленити ту зону.

 -          У нас забруднене повітря і кожне дерево сьогодні – на вагу золота, - розповів чоловік. – Я регулярно висаджую дерева вздовж міжнародної траси таким чином, щоб вони, вирісши, не загрожували дорожньому руху. Мені боляче бачити, як дорожники зрізають дерева. Ідеться не про кущі чи хащі, а молоді дерева – берези, клени, липи, які ростуть, насіявшись самі – природа так оновлюється. Їх діаметр такий, що можна просто порубати на дрова.

При цьому, каже п.Олександр, гілляччя з дерев дорожники спалюють, використовуючи старі скати, які поливають пальним – щоб сире дерево горіло. А після цих скатів залишаються дроти, які вони не прибирають за собою і ті засмічують довкілля. За його словами, він вже звертався з цією проблемою до чиновників Рівненської ОДА, вони пообіцяли її вирішити і нічого не зробили. «РВ» також звернулася до Департаменту екології Рівненської ОДА. Там пообіцяли надати коментар пізніше.

Тим часом п.Олександр збирається висаджувати на Київській об’їзній верби і закликає рівнян долучатися до висадки зі своїми молодими саджанцями.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також