Рівнянин здобув «бронзу» Паралімпіади-2020 у дзюдо. Це 37 медаль України в Токіо

829 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин здобув «бронзу» Паралімпіади-2020 у дзюдо. Це 37 медаль України в Токіо

Дзюдоїст з Рівного Олександр Назаренко на Паралімпійських іграх у Токіо здобув бронзову медаль.Для "бронзи" українцеві знадобилося 15 секунди.

Україна здобула 37 медаль Паралімпійських Ігор у Токіо. Дзюдоїст Олександр Назаренко став бронзовим призером у ваговій категорії до 90 кг (клас - В2), повідомляє Суспільне. 

Для Назаренка Ігри у Токіо стали другими у кар'єрі. На попередній Паралімпіаді-2016 український дзюдоїст став срібним призером.

Боротьбу за медалі Токіо Назаренко розпочав у чвертьфіналі, здолавши іппоном казахстанця Жанбота Аманжола. Проте пройти у другий для себе поспіль паралімпійський фінал українцеві не вдалося - у зустрічі з британцем Елліотом Стюартом Назаренко поступився (прийомом ваза-арі).

Укранець отримав можливість зачепитися за бронзову нагороду Токіо-2020. І йому це вдалося. Причому сутичка для Назаренка проти бразильця Артура Кавальсанте Да Сілви закінчалася за 15 секунд! Українець виконав прийом іппон на старті поєдинку, завдяки чому здобув дострокову перемогу.

Це 37 медаль України на Паралімпіаді-2020. І п'ята саме у дзюдо: найкращий результат вдалося Ірина Гусєва - срібна нагорода у ваговій категорії до 63 кг. 

Хто такий Олександр Назаренко
35-річний український парадзюдоїст, представник Рівненської області. Назаренко у минулому змагався на Паралімпійських Іграх. У Ріо-де-Жанейро він здобув "срібло" у вазі до 90 кг.
Назаренко - чемпіон світу та Європи у 2018 та 2019 роках. Також він вигравав медалі світових та континентальних першостей - "бронза" ЧС-2014, а також "срібло" та "бронза" Євро-2017.
Український дзюдоїст виступає у класі B2 - спортсменів із вродженими вадами зору.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також