Рівнянина судитимуть за підтримку «референдуму» на окупованих територіях

811 0

Ми у соцмережах:

Рівнянина судитимуть за підтримку «референдуму» на окупованих територіях

Він запевняв, що Харків, Вінниця, Одеса, Херсон та Донецьк належать Росії.

За матеріалами Управління СБУ в Рівненській області завершено досудове розслідування щодо місцевого мешканця, який прославляв рашистів та відкрито глорифікував військові дії Росії. 

Як встановили слідчі СБУ, 44 річний рівнянин  публічно підтримував збройну агресію держави-окупанта та пропагував за «руzzкій мір».

Колаборант неодноразово висловлювався про приналежність таких українських міст як Харків, Вінниця, Одеса, Херсон, Донецьк до складу Росії  й підтримував рішення та дії рашистів щодо проведення т.зв «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України.

Підозрюваний обвинувачується за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Заходи із викриття проводили співробітники контррозвідки УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

- Загалом, за час широкомасштабної агресії Росії в Україні, до суду скеровано вже 5 обвинувальних актів стосовно жителів Рівненщини за фактами заперечення збройної агресії окупанта та ще 5 – за колабораційну діяльність, - повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також