Рівнянина засудили за вбивство сусіда, а він... не пам`ятає, як вбивав

973 0

Ми у соцмережах:

Рівнянина засудили за вбивство сусіда, а він... не пам`ятає, як вбивав

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок місцевого суду, яким 44-річного Юрія Ножовніка з Рівного визнано винним у вчиненні умисного вбивства.

Резонансне вбивство у Рівному сталося напередодні нового 2020 року - 29 грудня. В коридорі загального користування одного з будинків мікрорайону Ювілейний мешканці виявили тіло 59-річного місцевого жителя, який загинув насильницькою смертю. Пізніше з’ясувалося, що смертельні тілесні ушкодження під час сварки спричинив йому сусід, вдаривши кухонним ножем не менше 8 разів в шию.

Обвинувачений з місця злочину втік та кілька днів переховувався в одному з монастирів Рівненщини. Після затримання втікача, правоохоронці повідомили йому про підозру у вчиненні умисного вбивства. І під час досудового розслідування, і під час розгляду кримінального провадження в місцевому та апеляційному судах, обвинувачений вину у вчиненні особливо тяжкого злочину визнав лиш частково та запевняв, що не здатен на вбивство і що взагалі не пам’ятає, як це сталося.

18 жовтня 2022 року Рівненський міський суд визнав його виннимв умисному вбивстві та призначив йому 12 років позбавлення волі. Це судове рішення до Рівненського апеляційного суду сторони у справі, окрім прокуратури, оскаржили. 

Потерпіла в апеляційній скарзі просила призначити обвинуваченому максимальне покарання — 15 років позбавлення волі, що дозволить їй почуватися в безпеці, бо проживає із вбивцею на одному поверсі. Натомість захисниця обвинуваченого наполягала на пом’якшенні покарання її підзахисному та зменшенні строку ув’язнення з 12 років до 7 років.

- Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишив вирок місцевого суду без змін, а апеляційні скарги представника потерпілої та захисниці обвинуваченого — без задоволення, - повідомила РВ Олена Кузменко, прессекретарка Рівненського апеляційного суду. 

Читайте: Оголосили вирок рівнянину, який вбив сусіда і втік у монастир


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також