Рівнянка скаржиться, що у будинку її мами сільський голова прописує в’язнів

2697 0

Ми у соцмережах:

фото - google

У селі Замлинку Здолбунівського району сільський голова у будинках, в яких ніхто не живе, прописує чужих людей, зокрема в’язнів. Про це розповіла донька власниці одного з будинків, у якому без згоди господарів прописали колишнього в’язня, Вікторія.

Вона розповіла, що нині її мама живе у Рівному, але у селі Замлинку на вулиці Вишневій, 13 залишився будинок. Перед виборами вони дізналися, що у будинку прописані невідомі люди.

У період з 2014 року і до нині у будинку було прописано троє невідомих людей. Спочатку там була прописала жінка, яка вже померла, потім якийсь чоловік, а тепер якийсь Юрій Стадницький. З цією проблемою ми звернулися до поліції та у центр правової допомоги, де нам розповіли, що цей Юрій Стадницький був чотири рази засуджений. Коли почали розбиратися, то сільський голова сказав, що виписав того чоловіка з маминого будинку та прописав на вулиці Вишневій, 13а. Проте на тій вулиці всього 30 будинків, з них у восьми живуть люди, а будинку 13а взагалі немає. Крім того, є будинки, які зовсім розвалені, там ніхто не живе, є просто юридична адреса і у них прописані невідомі люди. Перед виборами принесли купу запрошень для людей, яких у селі ніхто не знає і ніколи не бачив, – розповідає Вікторія.

Голова Миротинської сільської ради Василь Мартинюк розповів, що самовільно він у будинках нікого не прописує, а проблема виникла через подвійну нумерацію:

Пропискою людей наша сільська рада займається тільки з квітня 2016 року. До того людей прописував паспортний стіл. Це все відбувалося навіть без відома сільської ради, ми не могли контролювати, хто та за якими адресами прописується чи виписується з будинків. Ми навіть не могли нормально вести облік селян. Раніше села Замлинок не було взагалі, то був хутір без назв вулиць та будинків. Коли почали називати вулиці, то трапилася проблема з подвійною нумерацією будинків. Дійсно було непорозуміння, що нібито в будинку одних господарів прописують інших людей, проте відповідно до документів то зовсім різні будинки. Ми з’ясували, що за адресою Вишнева,13 є два будинки з різними власниками. Один будинок розміщений неподалік дороги, а інший – у полі. Аби не було плутанини, одному з будинків ми присвоїли номер 13а. Поки цього немає у Єдиному державному реєстрі, бо на нього ще треба зробити відповідні документи. Тож нікого у чужих будинках ми не прописуємо. Вся справа у подвійній нумерації. Номер будинків сільська рада може змінювати за відповідною заявою господарів та за згодою виконкому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також