Рівнянка створила Прованс на Здолбунівщині (ВІДЕО)

1571 0

Ми у соцмережах:

Рівнянка створила Прованс на Здолбунівщині (ВІДЕО)

На Рівненщині розцвіли поля з лавандою. Вже декілька років сім'я на Здолбунівщині вирощує пахучі рослини. Виготовляють з них і різні вироби.

Вирощує лаванду рівнянка Тамара Горак. На трьох полях має майже гектар цієї рослини, повідомляє Рівне 1..

Цього року підготовка до відкриття лавандового сезону була надзвичайно кропіткою. Тамара каже, не вистачало помічників. Багато чоловіків з її родини нині боронять Україну.

Тамара додає, були моменти, коли хотіла покинути лавандове поле. Та все ж любов до квітів була більшою.

На допомогу Тамарі Горак приїхали три племінники: Ярослав, Святослав та Мирослав. Хлопці всіляко підтримують свою тітку.

Раніше Тамара Горак працювала вчителькою, потому журналісткою та на безлічі інших робіт. У 2016 висадила перші кущі лаванди. Відтоді це стало справою всього життя. Своїм досвідом ділиться і з іншими.

Лавандовий сезон триває лише 20 днів. Далі Тамара збирає цвіт рослини та виготовляє різноманітні вироби. Кава з лаванди, ефіри, сиропи, подушки та навіть мед. Минулого сезону з 2 вуликів вдалося видобути рекордні 20 літрів лавандового меду.

У лавандові поля Тамара Горак вклала мільйони гривень. Це і догляд за рослинами, створення нових фотозон та реставрація старих, котрі з року в рік потрібно ремонтувати. Каже, вірогідно в прибуток все ж вийшла та зароблені кошти постійно витрачає на розвиток лавандової оази.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також