Рівнянка у Польщі потрапила у трудове рабство

10612 0

Ми у соцмережах:

фото: Суспільне Рівне

Жінка з Рівного знайшла у соціальних мережах оголошення про роботу в Польщі. Там пропонувалась високооплачувана робота кухаркою, на яку жінка погодилася.

 - В 2020 році, переглядаючи Facebook, мене зацікавила пропозиція, робота в Польщі, бо я вже мала досвід сім років, періодично виїжджала за кордон в Німеччину, Польщу для роботи в ресторанах, я працюю кухарем. Довгий час я переписувалася з пані, спілкувалася, відкрила візу і ще два тижні вела перемовини, всі деталі уточнювала.

Пані мене настільки запевнила, що я дійсно повелася. Надала мені перевізника, який приїхав, забрав, завіз на місце.

По приїзду в нас одразу забрали паспорти, це вже насторожило. Як ставили запитання, коли буде паспорт, пані в дуже грубій формі відповідала. На другий день ми побачили, в які умови приїхали. Ті люди, які там уже перебували і не могли ніяк вирватися звідти, тому що там був півтораметровий паркан, скрізь камери. Коли прийняли рішення, що ми будемо змінювати роботу і не будемо в пані працювати — почалися жахливі погрози мені особисто, моїй сім’ї, родині
, - розповіла жінка на умовах анонімності «Суспільному».

Рівнянка працювала по 18 годин без вихідних, за що отримувала всього 50 злотих на їжу. Таких там було 20 людей, які проживали разом у невеликій кімнатці. За будь-який непослух працівників карали штрафами.

Втекти жінці вдалося лише через два місяці завдяки тому, що вона підпоїла сина господині, який повернув їй паспорт. Вночі вона з документами й втекла через паркан.

Згодом з’ясувалося, що так обдурили близько 15 людей з Волині та Рівненщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також