Рівнянка заразилася від гризунів небезпечною інфекцією

11340 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Минулого тижня у жительки Млинівського району медики діагностували лептоспіроз. Це інфекційне захворювання, яким можна заразитися у водоймах або при контакті з інфікованими тваринами. Без лікування захворювання може призвести до ураження нирок, печінки, запалення спинного мозку і навіть смерті.

Як повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр, у жінки захворювання викликане серогрупою лептоспір Яваніка. Два тижні тому в жінки з’явилися перші симптоми хвороби, зокрема висока температура тіла 39,5 С, головний біль та слабість. Її госпіталізували у реанімаційне відділення Млинівської районної лікарні. При епідрозслідуванні фахівці обласного лабораторного центру з’ясували, що ймовірним джерелом зараження були гризуни, яких хвора бачила на городі під час збирання гарбузів. Проте епідрозслідування триває.

З початку року на Рівненщині зареєстрували п’ять випадків захворювань на лептоспіроз. За аналогічний період минулого лептоспірозом захворіло двоє рівнян.

У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання. Симптоми лептоспірозу часто нагадують грип, тому його буває складно діагностувати. Основне в профілактиці захворювань лептоспірозу – це знищення гризунів та створення таких умов, які запобігають забрудненню їх виділеннями харчових продуктів та питної води.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також