Рівнянка з Англії: «Тут здають самотести на коронавірус»

1023 0

Ми у соцмережах:

Рівнянка з Англії: «Тут здають самотести на коронавірус»

Уродженка Рівного Ірина Міллер уже довгий час проживає в Англії.

 Жінка на власному досвіді розповідає як можна покращити процес здачі тестів на COVID-19, щоб убезпечити від можливого зараження здорових людей:

- Перед відльотом з України в Англію мала заповнити анкету про те, чи, зокрема, не перебувала в країнах «червоної» зони, яким літаком летітиму, вказати місце в салоні, пройти тест на ковід за 72 години до приземлення в Лондоні.

Крім того, необхідно було надати підтвердження того, що в Англії для мене замовлено й оплачено 2 таких самих тести (загалом це коштувало 210 фунтів). Їх потрібно пройти на другий і восьмий день по прильоту і десять днів сидіти в самоізоляції.

Вразило те, що по тести нікуди їхати не довелося — набір із пробірки з розчином, ватної палички й інструкції прийшли поштою. Я сама мала чотири рази покрутити паличкою в горлі по «гландах», потім пошурувати в носі, покласти паличку в пробірку, зламати по довжині посудини, закрутити її й відправити поштою на аналіз в тій самій коробці.

Це, що називається, «для прієзжих» -- всіх, хто прибуває в Сполучене Королівство з-за кордону й не має ковідних симптомів.

Якщо ви живете тут і маєте хоч якийсь натяк на цю всесвітню заразу, тести вам прийдуть «надурняк».

Та я не про те. Вбило питання однієї моєї старої знайомої: ”Як так? Чому вони вірять, що ти в СВОЄМУ носі колупалася?” Що тут скажеш — я ж не російський спортсмен, щоб дурити суддів чужими аналізами. Мені важливо знати свій стан, аби, зокрема, не наражати на небезпеку близьких мені людей.

До чого веду: чому б і в Україні не організувати це діло поштою? Це був би ще один шанс уникнути скупчення «підозрілих» у лікарнях, лабораторіях і в транспорті. Приміром, в Києві, попри призначений час для здачі аналізу, біля ресепшену зі мною стояло четверо людей в сяк-так вдягнутих масках. Та маски — то окрема тема. Іншим разом.

«Безсимптомні» учні старших класів тестуються безкоштовно двічі на тиждень. Те ж саме стосується «ключових працівників» (“key workers”) – людей, без яких життя зупиниться під час локдауну — лікарів, продавців, водіїв, поштарів, кур'єрів, поліцейських тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також