Рівнянка збрехала про грабіж і опинилась на лаві підсудних

788 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Жінка заявила, що знайомий вирвав в неї з рук мобільний телефон. Навіщо це зробила, невідомо.

До поліції з повідомленням про грабіж жінка зателефонувала ввечері 16 жовтня. Пізніше особисто прийшла у відділення, аби написати заяву. Вона розповіла, що напередодні знайомий вирвав у неї мобільний телефон з рук і втік.

Під час допиту слідчі попередили жінку про кримінальну відповідальність за повідомлення неправдивих даних. Втім, вона наполягала, що грабіж справді був, повідомляє Zaxid.net.

- Через деякий час рівнянка зізналася, що такого факту не було та вона все вигадала. Відтак, із статусу потерпілої стала підозрюваною, а потому – обвинуваченою, – повідомляли в поліції.

Навіщо жінка збрехала, невідомо.

Судове засідання у цій справі відбулось 1 лютого в Рівненському міському суді. Жінка визнала себе винною та розкаялась. Про обвинувачену відомо, що раніше вона судимостей не мала. Також у неї на утриманні є двоє неповнолітніх дітей.

 

Суддя Святослав Рогозін визнав її винною у неправдивому повідомленні про злочин та у неправдивому показанні свідка, але звільнив від основного покарання, призначивши лише рік умовно. За проведення експертиз жінка повинна заплатити 3 тис. грн.

Наразі вирок не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також