Рівнянки врятували життя чоловіку, який знепритомнів у тролейбусі

1285 0

Ми у соцмережах:

Рівнянки врятували життя чоловіку, який знепритомнів у тролейбусі

У рівненському тролейбусі стало зле чоловіку пенсійного віку.

 Однак рівнянка Ольга Ніколайчук не розгубилася, повідомляє Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Вона першою прийшла на допомогу людині.

Потім з другого кінця тролейбуса їй на допомогу прийшла ще одна жінка. Як з’ясувалося пізніше, це була викладач Валентина Балацька. Спільними зусиллями чоловіка підняли і всадили у крісло. Чоловік то втрачав свідомість, то приходив до тями і було видно, що якнайшвидше потребує допомоги медиків.

Ми почали гукати кондуктору, щоб зупинили тролейбус, бо треба людину винести з транспорту і викликати швидку, – розповідає Оля Ніколайчук.

На зупинці «Ринок» чоловік з числа пасажирів допоміг жінкам вивести людину на тротуар. Рятівниці одразу викликали швидку і в очікуванні медиків надавали посильну домедичну допомогу.

Дуже важливо до приїзду швидкої підтримувати з потерпілим контакт, переконатися, що у його дихальних шляхах немає сторонніх предметів, дізнатися, які у нього були проблеми зі здоров’ям щоб, викликаючи медиків, можна було їх зорієнтувати до кого вони їдуть. У цьому випадку виявилося, що пенсіонер вже пережив інфаркт та інсульт. За десять хвилин приїхала швидка і медики підтвердили, що у пенсіонера інфаркт, – розповідає Валентина Балацька.

Жінкам вдалося врятувати життя чоловіку, бо раніше вони пройшли курси з надання домедичної допомоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також