Рівнянку обрали ректором столичної академії

5395 0

Ми у соцмережах:

Олена Осадча

Уродженка Рівного Олена Осадча керуватиме Київською академією декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

- Колектив академіі висловив свою довіру у кількості 106 голосів із 170 за кандидата на посаду ректора Олену Осадчу , - повідомили на сторінці КДАДПМіД імені Михайла Бойчука у Фейсбуці.

Олена Осадча народилась 9 червня 1978 року у Рівному.

Її твори зберігаються у приватних колекціях в Україні (Київ, Львів, Рівне) та за кордоном (Польща, Італія, Німеччина, Португалія), у колекції Львівського музею історії релігії, а також на Українській антарктичній станції “Академік Вернадський”.

Понад чотирнадцять років досліджує український хатній іконопис кінця XVIII–початку XX ст., формотворчі принципи іконопису візантійської традиції, вивчає феномен полістилізму сучасної української ікони. У педагогічній діяльності впроваджує методичні засади і методи викладання видатного українського художника-монументаліста Михайла Бойчука. Вивчає принципи монументальної школи бойчукістів. Учасник понад 20 всеукраїнських та міжнародних виставок.

Осадча є учасницею понад 20 всеукраїнських та міжнародних виставок,  авторкою 11 персональних виставок та понад 400 творів живопису та іконопису.

З 2017 і донині професорка Осадча працювала завідувачкою кафедри монументально-декоративного і сакрального мистецтва Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також