Рівняймося на Брест

1592 0

Ми у соцмережах:

Рівняймося на Брест

Палац спорту, подібний до того, який не так давно було зведено у білоруському Бресті, можливо, з’явиться і у Рівному. За словами одного з ініціаторів побудови у нашому місті сучасної спортивної арени, депутата облради Ігоря Пшеюка, білоруси готові подарувати рівнянам свій проект. Для цього спеціальна делегація від Рівненщини навіть їздила до Бреста.

Щоб отримати підтримку громадськості, ініціатори зведення нової спортарени у Рівному, п.Пшеюк разом з головним тренером «Пульсара», директором ОДЮСШ Сергієм Шемосюком, влаштували для журналістів своєрідний прес-тур спортивними спорудами міста. На їхню думку, люди мають розуміти, що величезні витрати на медицину — ніщо інше, як наслідок відсутності належної спортивної бази, а розмови про здоров’я нації у Рівному не більш ніж порожні балачки. Журналісти змогли оцінити непривабливу спортивну базу ДЮСШ №1, спортшколи «Юний динамівець», ОДЮСШ, ДЮСШ №5, побачили обласний фіздиспансер, а також зарослий чагарником фундамент спорткомплексу Інституту культури, якому так і не судилося стати спортивною ареною. Жирною крапкою прес-туру став стадіон «Авангард» з поцвілими підтрибунними приміщеннями. Для порівняння пп.Пшеюк та Шемосюк пообіцяли журналістів відвезти до Бреста, щоб ті на власні очі змогли побачити різницю. Нагадаємо, що перший крок депутати облради вже зробили, виділивши 1 млн. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації. Наступним кроком має стати виділення земельної ділянки на вул. Макарова. Втім, скільки таких перших і навіть других кроків вже було зроблено?

Довідка. На початку 90-х у Рівному на різній стадії готовності була ціла низка спортоб’єктів. На більш як 90% була готова нова ОДЮСШ, до неї було вже завезено спортустаткування. Займатися у цій спортшколі мали легкатлети (була встановлена 200-метрова доріжка), веслувальники (були обладнані спеціальні ванни, а також сполучення з гідропарком), представники ігрових видів спорту. Втім, незадовго до здачі у споруді нібито було зафіксовано тріщину. Як наслідок майже готовий Палац спорту перетворився на усім відомий ринок Дикого. Інший готовий спортоб’єкт був розташований на вул.Степовій — це спорткомплекс «Газотрону». Втім, спортивним цьому приміщенню так і не судилося бути. Після кількох змін власників у ньому було відкрито торговий дім «Літа». Так і не були добудовані спорткомплекси ПТУ №1 на вул.Бандери та Інституту культури на вул.Чорновола, а збірний спорткомплекс педінституту після кількарічного лежання був розрізаний на паркан.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також