Різдвяна торгівля на бульварі «не пішла»

1941 0

Ми у соцмережах:

Різдвяна торгівля на бульварі «не пішла»

Ще наприкінці листопада у центрі Рівного почали монтувати зо два десятки дерев’яних будиночків для торгівлі — новорічно-різдвяний ярмарок. Більшу частину розмістили уздовж бульвару Незалежності, аж до великого фонтана. Вочевидь, торговці сподівалися на великий потік перехожих, які мали купувати з прилавків глінтвейн, пряники, льодяники, мацик, сири та інші смаколики. Втім, натовпу покупців за місяць-півтора роботи ярмарку там ніхто не бачив, а деякі ятки взагалі не відкрилися. Невдале місце чи зависокі ціни?

Найбільше пощастило двом будиночкам, що розташувалися з боку кінотеатру неподалік головної ялинки. Вони торгували щодня і люди принаймні цікавилися їхнім крамом. Більш-менш працювали ятки одразу біля святкової сцени, які продавали новорічну атрибутику і всілякі забавки для дітей. А чим далі до кінця бульвару, тим менше було відкритих прилавків. Не врятувала ситуацію навіть святкова ілюмінація у вигляді казкових фігур, яку розмістили на алеї на радість дітлахам та блогерам.

Що цікаво, саме «Різдвяне містечко» організувала міська влада. Та, кажуть, більшу частину оцих дерев’яних хаток здавав в оренду торговцям місцевий підприємець Сергій Ковтун, який отримав від міської влади дозвіл на встановлення кіосків — вартість оренди одного будиночка становила від 10 тисяч гривень за весь період ярмарку. Загалом п. Ковтун мав право встановити 12 збірно-розбірних кіосків та один павільйон. Окрім нього, шість інших підприємців могли встановити ще 8 кіосків.

Цього тижня весь цей ярмарок почнуть розбирати. Адже існувати він мав би до 20 січня.

Тетяна Безрідна, головний спеціаліст міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування:

— «Різдвяне містечко» організували через розпорядження міського голови від 26 листопада торік. До участі залучали підприємців. Вони за власні кошти виготовляли оці будиночки, самі їх встановлювали, відповідали за охорону робочих місць, прибирання території. Є перелік тих підприємців, основна маса — ті, які беруть участь у святковому ярмарку уже протягом 20 років. Якщо десь торгівля не пішла, це теж досвід.

Та попри гірке розчарування торговців, наступного разу «Різдвяне містечко» розташують там само.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Однозначно, Різдвяний ярмарок буде — думаю, що саме там і ще в більших масштабах. За рік ми зробимо ряд змін саме на тій центральній алеї, буде набагато яскравіше і привабливіше.

Нагадаємо, восени торік міський голова Олександр Третяк говорив про можливу реконструкцію великого фонтана на бульварі Незалежності — щоб зробити на тому місці «сухий» фонтан без чаші, де взимку можна було би ставити головну ялинку міста. Можливо, в такому випадку ярмарок на алеї й справді став би більш прибутковим?

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також