Рижий судитиме директора НАБУ Ситника

1973 0

Ми у соцмережах:

Артем Ситник

25 липня Сарненський районний суд розгляне адміністративний протокол, складений на директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника. Розгляд протоколу, складеного Національною поліцією, у райсуді призначено на 14.00.

Ситника звинувачують в порушенні встановленого законом обмеження для держслужбовців при отриманні подарунків. Покарання за цією статтею Кодексу про адмінпорушення передбачає штраф у розмірі 1700-3400 гривень з конфіскацією подарунка. Конфіскувати його в прямому розумінні неможливо, хіба компенсувати вартість неоплаченого відпочинку, який обійшовся у суму, непорівнянно більшу, ніж штраф.

Нагадаємо, ідеться про незадекларований Ситником відпочинок у мисливському господарстві «Полісся-Сарни» біля села Страшеве Сарненського району. Працівники Генеральної прокуратури нещодавно провели слідчі дії на його території. Відпочинок кожного разу нібито обійшовся «іншій особі» у 100 тисяч гривень, а приїздив відпочивати Ситник протягом 2017-2019 років п’ять разів. Тобто загалом ідеться про «подарунок» вартістю близько півмільйона гривень. Оплачував з власної кишені проживання, харчування та розваги Ситника в мисливському господарстві, згідно з оприлюдненим виданням «Обозреватель» нібито протоколом допиту, такий собі Микола Надейко, зареєстрований у Рівному. Посередником був його дядько. Надейко казав, що нічого Ситнику не винен, просто не міг відмовити товаришу. А сказати йому про оплату «було соромно».

Протокол про адмінпорушення розглядатиме 30-річний суддя Сарненського райсуду Олексій Рижий.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також