Різновиди хірургічного лікування вад зору

511 0

Ми у соцмережах:

Різновиди хірургічного лікування вад зору

Вади зору бувають вродженими та набутими, через вплив певних факторів. Здорова людина також може захворіти, а зір знизиться. Найчастіше застосовують консервативні методи лікування зору, використовуючи окуляри та лінзи. Крім того, у дітей шкільного віку досить часто використовують спеціальну апаратуру, яка здатна розбудити спляче око та ефективно боротися з косоокістю.

Коли варто використовувати хірургічні методики корекції зору?

Зазвичай офтальмологічна клініка проводить хірургічне втручання у випадку, якщо пацієнт молодого віку має суттєві пошкодження та хвороби, які не піддаються лікуванню консервативними методиками.

Наразі існує кілька сучасних варіантів корекції зору:

♦ Кераторефракція. Зовнішня оболонка ока, яку називаються роговицею, здатна вловлювати світло під різними кутами. В залежності від кривизни цієї оболонки, людина може бачити гарно або навпаки погано. Саме тому, при лікуванні астигматизму, досить ефективно використовувати цей метод. Для зміни кривизни використовують скальпель або ж лазер. Таким чином вдається повністю відновити зір людини.

♦ Встановлення факічної лінзи. Лінза представляє собою еластичний імплант, який встановлюється всередину ока. Такий імплант схожий зі звичайною лінзою, яку носять люди з вадами зору, проте він встановлюється всередину ока та є незнімним, а використовується на постійній основі.

♦ Заміна кришталика. Кришталик - це також лінза, але природна, яка знаходиться всередині ока. У людей після 45 років окрім астигматизму додаються й інші проблеми. Зокрема це слабкість акомодації або катаракта. У такому випадку зазвичай не ефективно проводити лікування лазером. Саме тому використовують заміну кришталика, тобто природної лінзи. Операція вважається досить простою та ефективно, дозволяє усунути проблеми.

Як обрати ефективний метод хірургічного втручання?

Щоб обрати правильний вид втручання, необхідно, щоб діагноз був встановлений правильно. Варто позбавитися від усіх факторів, які можуть негативно вплинути на проведення оперативного втручання. Після проведення діагностичних маніпуляцій та точного визначення проблеми, хірург офтальмологічної клініки допоможемо обрати найбільш підходящий варіант оперативного втручання. Якщо в молодому віці для корекції зору зазвичай використовують лазерне втручання, то у пацієнтів після 45-50 років найбільш ефективним метод корекції зору вважають заміну кришталика. Це дозволяє вирішити одразу декілька питань, які пов'язані не лише з астигматизмом, але й додатковими захворюваннями та слабкістю, яка виникає через вік.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також