Робота в офісі чи вдома: цікава статистика

1048 0

Ми у соцмережах:

Робота в офісі чи вдома: цікава статистика

В умовах пандемії коронавірусу багато організацій перевели своїх працівників на віддалену роботу. Останнє дослідження показало, що в офіс хочуть повернутися лише 4% працівників.

 

У травні цього року аналітики компанії Perceptyx провели опитування серед працівників 100 глобальних компаній, щоб з'ясувати, як вони ставляться до роботи з дому. Тоді 30% респондентів відзначили, що хотіли б повернутися до звичного режиму. В середині липня опитування повторили. З'ясувалося, що охочих повернутися в офіс стало значно менше.

За останніми даними, робота з дому не влаштовує лише 4% працівників. Якщо на початку квітня з твердженням "Умови віддаленої роботи допомагають мені бути продуктивнішим" погоджувалися 15% осіб, то до кінця червня цей показник досяг 100%.

Дослідники вважають, що на це є кілька причин.

По-перше, за кілька місяців люди адаптувалися до нових умов і перестали відчувати через них стрес.

По-друге, деякі компанії (наприклад, Twitter і Facebook) дозволили своїм працівникам працювати у віддаленому режимі постійно і почали виділяти їм кошти для облаштування домашніх офісів.

По-третє, дехто просто боїться другої хвилі коронавірусу і тому намагається зайвий раз не покидати дому.

Також відзначається, що зниження кількості охочих повернутися в офіс пов'язано із завершенням навчального року. Батькам тепер не потрібно займатися домашнім навчанням дітей, тому в них з'явилося більше часу, щоб спокійно працювати і відпочивати.

Дослідники припускають, що у вересні, коли почнеться новий навчальний рік, показники можуть помітно змінитися.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також