Роботи на мільйон: кому дрова рубати, а кому пакети складати

1843 0

Ми у соцмережах:

Фото - iStock/Global Images Ukraine

У Рівному потрібні робочі руки — через війну до робіт на благо міста тепер можуть залучати як безробітних, так і переселенців. Ще в листопаді таке розпорядження підписав голова ОВА Віталій Коваль, бо «сьогодні або воюєш, або працюєш». А тепер і міська влада збирається затвердити перелік, що, де і кому такого суспільно корисного потрібно зробити у Рівному. Звісно, не безкоштовно, а за «мінімалку».

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Я ще з початку війни ініціював, щоб максимально залучати переселенців до роботи. Сьогодні є можливість через центр зайнятості залучати їх до роботи, щоб вони отримували за це оплату. В тому числі це і робота у Пунктах незламності, пунктах обігріву і т. п.

Чим же зможуть зайняти таких працівників? Як йдеться у проєкті рішення міськвиконкому, зокрема, в парку ім. Шевченка та на Грабнику працюватимуть восьмеро людей. На це заплановано витратити орієнтовно 184 тисячі гривень. Олексій Хмилецький, керівник міського об’єднання парків культури і відпочинку, запевнив: «робота знайдеться — ті ж дрова наколоти для опалення».

Також 10 тимчасових робітників віком 20–60 років у грудні потрібні міському тресту зеленого господарства — можливо, на відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб та мостів.

А от КАТП-1728 на період воєнного стану потребує 10 осіб  віком 30–50 років на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та інші роботи.

Двох працівників шукає КП «Міськсвітло», п’ятеро людей у віці 18–40 років потрібні міському ШЕУ, восьмеро — територіальному центру соцобслуговування для роботи в стаціонарному пункті обігріву, а ще 15 зможуть формувати продуктові пакети для тих, хто постраждав внаслідок бойових дій — у БО «Благодійний фонд «Україна для Героїв» на території міської лікарні.

Передбачається, що на більшості об’єктів робітники працюватимуть від 8-ї ранку, а от надавати допомогу у стаціонарному пункті обігріву уже будуть за індивідуальним графіком.

Якщо порахувати всі ці потреби, то для виплат знадобиться понад 1,1 млн гривень. Та, як йдеться у проєкті рішення, якщо залучатимуть офіційно зареєстрованих безробітних, то й фінансувати такі роботи мають за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також