Родичі загиблого «Музиканта» з Рівненщини виконали його останнє бажання (ВІДЕО)

23561 0

Ми у соцмережах:

Родичі загиблого «Музиканта» з Рівненщини виконали його останнє бажання (ВІДЕО)

22-річний Олександр Рицький з Рівненщини мріяв грати у військовому оркестрі, а став взірцевим штурмовиком. Останнім бажанням воїна було, щоб на прощанні з ним звучала його улюблена пісня “Мене вже немає” гурту “Тартак”, І родичі виконали його.

Минулого місяця він розповідав ТСН, як разом з побратимами звільняє нашу землю від ворога. Нещодавно герой загинув під час артилерійського обстрілу під Бахмутом.

 

Друзі згадують Олександра, як завжди позитивного парубка, завжди з усмішкою в яскраво-блакитних очах, але щедрого на міцні слова для ворога.

- Не знаєш, що тебе чека в тому кущі чи під тим деревом.... Як кажуть чи розтяжка чи який під*р, - говорив Олександр в інтерв’ю минулого місяця, розповідаючи, як метр за метром штурмовики очищають українську землю від окупантів.

Його побратими кажуть, що в просуваннях на Бахмутському напрямку є велика заслуга Олександра.

- Мінометний снаряд попав прямо в будинок. В край будинку, в дах, де він сидів, - розповідає про загибель товариша боєць ЗСУ на ім’я Василь.

Сашка у його рідних Бистричах знали ледь не всі. Під час останнього приїзду додому він дякував односельцям за збір на його авто.

- Він був дуже такою позитивною, спокійною, гарною дитиною, -  пригадує свого учня заступниця директора Бистрицького ліцею Лариса Боровець.

Ще навчаючись у школі, він обожнював музику. Тож після 9 класу пішов у музичне училище. Вчителі гадали, що повернеться до школи, в оркестр. Але натомість 19-річний Олександр підписав контракт із ЗСУ.

- Там дуже така смішна історія була: він мав попасти в оркестр, а попав у штурмову роту, - пригадував його товариш Василь.

З позивним “Музикант” Олександр Рицький став взірцевим командиром.

- Зібрати людей, підготувати людей, довести їм завдання та повести у бій - він з цим усім справлявся, люди тягнулися, йшли за ним, - пригадував боєць ЗСУ на ім’я Віталій.

За його словами, Сашко вірив, що скоро буде перемога, вірив в український народ. І жодного дня, кажуть побратими, не минало без його жартів і насмішок з російської пропаганди.

Сестра Олександра Віта Луцик каже, що він завжди був на позитиві, його неможливо було побачити сумним.

Рідним він ніколи не розповідав про війну і не згадував про високі нагороди, які отримував — “За мужність” та “За взірцевість у військовій службі””.

Загибель Олександра – це надважка втрата для усієї 80-ї бригади, каже його командир.

- Він був справжній воїн, справжній патріот своєї країни, справжній друг. Він завжди був першим і назавжди з нами, - говорить він.

Побратими кажуть, що уже поставили собі завдання — прикладати надлюдські зусилля, щоб помститися за смерть Олександра.

На прощанні з “Музикантом” грав духовий оркестр. І звучала його улюблена пісня - “Мене вже немає” гурту “Тартак”, яку Сашко просив увімкнути, якщо загине.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посил


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також