Родичка коней і носорогів: у Рівному відзначили день народження тапіра Майї

948 0

Ми у соцмережах:

Родичка коней і носорогів: у Рівному відзначили день народження тапіра Майї

В Рівненському зоопарку відзначили шостий день народження самиці тапіра Майї. Тапіри – це травоїдні тварини, родичі коней та носорогів. Їхня батьківщина Південна Америка, вони жили ще за часів динозаврів – 35 мільйонів років тому. Тапіри полюбляють воду та живуть до 30-ти років.

День народження тапірки Майї почали зі святкового душа. Шестирічна іменинниця полюбляє вологу, – пояснює Суспільному працівниця зоопарку Катерина Арафаілова. Тапіри від такого майже не намокають.

"Взагалі тапіри в природі мешкають біля водойм. І добре, що в нашому вольєрі вона також має власний басейн. Вона там купається разом з капібарами, там купаються взагалі всі тварини. Вона і пірнає там, і лежить по декілька годин, і просто кайфує", – каже Катерина Арафаілова.

Найбільше тварина любить їсти банани і кавуни, може також ласувати і полуницею. Улюблені смаколики Майї доглядачі поклали до святкового торта. Також цього разу її вирішили порадувати фруктовим морозивом.
Разом із працівниками зоопарку тацю дозволили піднести восьмирічній Ані. Це – нагорода для неї за правильні відповіді на питання про тапірів.

У зоопарку помітили: Майя з віком мудрішає.

"Коли працюєш біля тварини, бачиш її кожен день, помічаєш надзвичайні речі. Вона може ховати їжу, розуміє, коли ми хочемо завести її в будиночок, як треба себе вести, о котрій годині годують. Ну і, звичайно, вона доросла дівчинка", – каже Катерина Арафаілова.

Загалом навколо зібралося до двох десятків відвідувачів. День народження Майї у зоопарку – традиційне свято, але цьогоріч через карантин до нього внесли корективи.

"Масові міроприємства ми поки не організовуємо, вирішили хоча б привітати, подарувати торт, приготувати морозиво. Ми запрошуємо на наступний рік, думаю, буде значно грандіозніше свято, все в нашій країні і світі буде добре, – каже заступниця директора зоопарку Ірина Оліферук.

Тапір Майя живе у Рівному чотири роки, сюди її привезли із німецького зоопарку. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9ZJ1SDskCpA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також