Родзинки замінять цукерки. Забудете про низький гемоглобін і покращите нервову систему

Родзинки багаті натуральними цукрами, клітковиною, вітамінами та мінералами. Вони є чудовим джерелом калію, міді, марганцю, бору, вітаміну C. Щоденне вживання родзинок (по дві ложки) очищає організм, зміцнює імунітет, допомагає при багатьох хворобах.

1 хв. читання

Родзинки багаті калієм, який має сечогінний ефект, що допомагає виводити токсичні речовини. Позитивно впливає на роботу нирок та стан шкіри. Відвар родзинок допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі. Має антиоксидантні властивості завдяки вмісту фенолів і поліфенолів. Завдяки високому вмісту магнію та калію родзинки допомагають при серцевих захворюваннях.

Через залізо, що міститься в родзинках, регулярне вживання сухофрукта активізує вироблення гемоглобіну, нормалізує процес кровотворення і зміцнює судини. Родзинки мають седативні властивості — завдяки вмісту нікотинової кислоти та вітамінів В1, В2 та В5. Велика кількість клітковини робить родзинки корисними для роботи шлунково-кишкового тракту. А марганець, який містять родзинки, позитивно впливає на роботу статевих залоз і кровотворення.

Перед вживанням родзинки слід ретельно промити, оскільки при промисловому сушінні їх обробляють діоксидом сірки.

Родзинки не варто вживати людям, які страждають на ожиріння, та людям з цукровим діабетом, виразковою хворобою шлунка та ентероколітом.

Поділитися цією статтею