Родзинки замінять цукерки. Забудете про низький гемоглобін і покращите нервову систему

3657 0

Ми у соцмережах:

Родзинки замінять цукерки. Забудете про низький гемоглобін і покращите нервову систему

Родзинки багаті натуральними цукрами, клітковиною, вітамінами та мінералами. Вони є чудовим джерелом калію, міді, марганцю, бору, вітаміну C. Щоденне вживання родзинок (по дві ложки) очищає організм, зміцнює імунітет, допомагає при багатьох хворобах.

Родзинки багаті калієм, який має сечогінний ефект, що допомагає виводити токсичні речовини. Позитивно впливає на роботу нирок та стан шкіри. Відвар родзинок допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі. Має антиоксидантні властивості завдяки вмісту фенолів і поліфенолів. Завдяки високому вмісту магнію та калію родзинки допомагають при серцевих захворюваннях.

Через залізо, що міститься в родзинках, регулярне вживання сухофрукта активізує вироблення гемоглобіну, нормалізує процес кровотворення і зміцнює судини. Родзинки мають седативні властивості — завдяки вмісту нікотинової кислоти та вітамінів В1, В2 та В5. Велика кількість клітковини робить родзинки корисними для роботи шлунково-кишкового тракту. А марганець, який містять родзинки, позитивно впливає на роботу статевих залоз і кровотворення.

Перед вживанням родзинки слід ретельно промити, оскільки при промисловому сушінні їх обробляють діоксидом сірки.

Родзинки не варто вживати людям, які страждають на ожиріння, та людям з цукровим діабетом, виразковою хворобою шлунка та ентероколітом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також