Роман Денисюк: ««Голос» здобув перемогу для бізнесу!»

1978 0

Ми у соцмережах:

Роман Денисюк: ««Голос» здобув перемогу для бізнесу!»

На минулому сесійному тижні Верховної Ради депутатці «Голосу» Галині Васильченко вдалося практично неможливе - збільшити річні ліміти грошового обігу для фізичних осіб підприємців. Попередньо на обговоренні в комітеті провладна більшість цю правку відхилила. Однак на голосуванні у четвер, пані Галина переконала парламентарів внести її правку до закону, що фактично допоможе вивести з тіні малий та середній бізнес в Україні.

 Фізичні особи підприємці в Україні мають змогу користуватися спрощеною системою оподаткування. Підприємці поділені на три групи, і, відповідно, кожна група користувалася окремою спрощеною системою оподаткування. Ще у 2014 році було внесено останні зміни в Податковий кодекс, в якому визначався ліміт обсягів оборотів.

Перша група підприємців - з обігом у 300 тисяч гривень на рік. Друга – 1,5 мільйона. Третя – 5 мільйонів. Тоді, у 2014 році, ці цифри були актуальними, однак у 2020 вони стали нереальними через критичне зростання інфляції. Грошовий обіг став у рази більшим, хоч і фактичні прибутки від цього і не змінилися. Депутатка партії «Голос» Галина Васильченко подала до Верховної Ради законопроект 2338-1, який мав би унормувати цю ситуацію.

Запропоновано збільшити ліміт: перша група – з 300 тисяч на 1 мільйон; друга група – з 1,5 мільйона на 5 мільйонів; третя група – з 5 мільйонів на 7.

16 січня був ухвалений законопроект №1210 про зміни до Податкового кодексу України, що означає беззаперечну перемогу депутатки «Голосу» в боротьбі за малий бізнес.
- Це питання стоїть гостро сьогодні, оскільки ми розуміємо, що з такою колосальною інфляцією і знеціненням гривні за останні п’ять років, річні обороти в мільйон гривень – це знущання для бізнесу. До мене зверталися підприємці. Вони кажуть, що такі умови їх ставили у безвихідне становище. Тепер же, коли ліміти збільшено, малий та середній бізнес може розвиватися на вигідних умовах, – зазначив Роман Денисюк, керівник Рівненського обласного осередку партії «Голос».

Також він зазначив, що планує провести Форум підприємців, під час якого буде обговорено болючі питання та сформовано звернення до Верховної Ради від підприємців Рівненщини.

Олена ІВАНЮК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також