Роман Шустик:«Кожен рівненський політик має думати, як допомогти людям»

1463 0

Ми у соцмережах:

Роман Шустик:«Кожен рівненський політик має думати, як допомогти людям»

Фахівець своєї справи, високопрофесійний лікар, кандидат медичних наук. Все це про Романа Шустика. Бути лікарем – це не просто його професія. Це його покликання. Підтвердженням чого є тисячі вдячних пацієнтів та пацієнток, яким він допоміг.

З 2015 року Роман Шустик успішно керує Рівненським обласним клінічним лікувально-діагностичним центром ім.В.Поліщука, що є визнаним лідером в сфері діагностики та надання ряду медичних послуг в західному регіоні.

Щороку тут проводяться більше 800 тисяч різнопрофільних досліджень і обстежень. Сотні пацієнтів відвідують центр щодня. А ще Роман Петрович - люблячий чоловік та батько двох чарівних донечок, який у вільний час займається домашнім господарством. Про свої життєві цінності та переконання, а також, чому вирішив балотуватися у депутати Рівненської обласної ради Роман Шустик розповів у інтерв’ю для нашого видання.
- Чому вирішили стати кандидатом у депутати Рівненської обласної ради?
- Справді ніколи не був у політиці, тому не маю політичного досвіду. Натомість маю чималий життєвий та управлінський досвід. Щодня спілкуюся з багатьма людьми, а тому знаю про їхні життєві проблеми та труднощі. Переконаний, що, зміни починаються з кожного. А великі звершення починаються з малих справ. І творити їх мають розумні, чесні, відповідальні і професійні люди, для яких передусім важливі інтереси громади. Чим більше таких людей буде у місцевих радах, тим більше можливостей матимемо для покращення добробуту громади. Бо не політика повинна формувати людину, а людина політику. Тому разом з командою «Слуга Народу» й вирішив балотуватися у депутати Рівненської обласної ради і представляти там інтереси міста Рівне. Все у наших руках. Маємо робити так, щоб не було соромно перед наступними поколіннями. Щоб наші діти, онуки, правнуки пишались нами. А місто, область країна розвивались.
- Яким на вашу думку має бути депутат місцевої ради?
- Людяним. Незалежно від посади чи рівня, кожен має думати як допомогти людям. Якщо ти робиш добро, воно завжди повертається. Тому політик чи чиновник не повинен ховатися від людей. Їх треба чути, бачити, розуміти. І допомагати людям, сприяти розвитку міста, області, країни. Я дуже люблю своє рідне Рівне і хочу, щоб воно розвивалось. А для цього необхідно об’єднувати зусилля людей, чиновників і політиків на всіх рівнях.
- Що, на вашу думку, слід перш за все розвивати у місті та області загалом?
- Звичайно, як лікар, мав би сказати, що медицину. Але передусім я рівнянин, а тому мені близькі не тільки проблеми медицини. Без сумніву, ця сфера потребує реформ. Вони мають стосуватися якісного надання медичних послуг пацієнтам, гідної оплати праці медикам. Але розвиток медицини, закупівля новітнього обладнання, матеріалів, оснащення лікарень та поліклінік залежить в першу чергу від наповненості бюджету, а отже, від розвитку малого та середнього бізнесу, які сплачують податки. Тому важливо працювати у цьому напрямку. Розбудовувати інфраструктуру, запроваджувати прозорі і чесні правила гри для бізнесу, залучати інвестиції. Щоб у нас відкривалися нові підприємства та виробництва, створювалися робочі місця та можливості для реалізації стартапів. Щоб люди мали можливість працювати у рідному місті, отримувати гідну заробітну плату та утримувати свої родини. Щоб наша талановита молодь могла реалізувати себе тут, на батьківщині, розвивати та розбудовувати Рівне та Рівненщину, а не їхати за кордон. Для успішної конкуренції за молоде покоління місту необхідна інфраструктура. Рівне має бути справді безпечним і комфортним для проживання і виховання дітей. Садочки і школи, позашкільні навчальні заклади, спортивні секції та школи – все це важливо для кожної родини. Потрібно переймати й досвід європейських міст та впроваджувати новітні системи громадської безпеки у школах та садочках, дбати про безпеку на вулицях та дорогах міста, облаштовуючи світлофори, освітлюючи пішохідні переходи.
- Як відпочиваєте від робочих клопотів, як любите проводити вільний час?
- Моя віддушина – домашнє господарство. Маю курей, качок, гусей, індиків, кролів, нутрій, овець.

Поратися по господарству – це можливість розвантажитися психологічно після робочих буднів, бажання вести активний спосіб життя і постійно рухатися. Це задоволення і користь для здоров’я. Можливо нам і не треба скільки того господарства, але багаторічну звичку тяжко подужати. Адже господарство – це ще й режим. Треба вставати раніше, щоб всіх погодувати, а після роботи завжди хочеться повертатися додому. І хочеться і треба. Бо господарство годувати потрібно щодня. Але нема тут чому дивуватися, бо українці з діда прадіда були господарями і вміли працювати на землі. Це поклик душі. Це наше коріння.
А ще з дитинства маю хобі – колекціоную сірники. За багато років зібрав вже тисячі екземплярів з різних країн і часів. Є навіть сірники, яким близько 100 років, і такі, що горять у воді. Всі мої рідні та друзі знають про це захоплення, тому, зазвичай, з подорожей привозять коробочку сірників, що є для мене найкращим подарунком.
- Що для вас є найціннішим у житті?
- Моя родина. Вони – моя опора і підтримка. Ось уже 26 років я щодня дякую Господові за те, що подарував мені найбільше щастя – мою другу половинку дружину Аллу. Час, який ми прожили разом, промайнув для мене як мить. Ми спільно ділили радощі і боролись з труднощами.

Отримали від Господа наш найбільший скарб – двох чарівних донечок. Ми разом піклуємося про них, допомагаємо, іноді наставляємо, іноді й самі вчимося у дітей. Ми завжди разом і допомагаємо одне одному. Дякую долі за мудрого батька, яким пишаюся і з якого беру приклад все життя. Знаю, що завжди можу розраховувати на його підтримку. Завдяки йому і мамі я став тим, ким є. На жаль, мами більше з нами немає. Мені дуже не вистачає її порад, турботи. Але вона назавжди в моєму серці. Я завжди всіх закликаю любити своїх батьків, піклуватися про них, дякувати їм щодня і цінувати кожну хвилину проведену разом. Поки є час. Адже ми залишаємося дітьми доти, доки живі наші батьки.
- До речі, у соцмережах ви часто пишете про родину, духовність, добрі справи…
- Це близькі для мене теми. Переконаний, що незалежно від професії, посади, соціального стану, завжди головне залишатися людиною. Ми маємо допомагати іншим, робити добро. Адже для цього ми прийшли в цей світ. В цьому й полягає наша велика місія людства. Я особисто до цього прагну і закликаю інших також.
- З чим би хотіли звернутися до рівнян?
- Хотів би закликати кожного робити добро для інших людей, для своєї громади і рідної країни. Бути активними і свідомими. Прошу кожного рівнянина прийти на виборчі дільниці 25 жовтня і віддати свій голос за ту обрану партію та кандидата від неї, яким ви найбільше довіряєте. Адже на цих виборах обиратимемо людей, які керуватимуть нашим містом, селом чи селищем. Тому майбутнє Рівного та Рівненщини залежать від кожного. Не змарнуйте свій голос і шанс на краще життя. Обирайте розумом і серцем. Вірю, що разом ми обов’язково переможемо. Робіть добро!
Передвиборча агітація. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також