Росія хоче приєднати Донбас в середині травня, а у Херсоні проведуть референдум - ЗМІ

1158 0

Ми у соцмережах:

Росія хоче приєднати Донбас в середині травня, а у Херсоні проведуть референдум - ЗМІ

В середині травня Росія спробує приєднати до себе Донецьку та Луганську області.

 Про це повідомляє російське опозиційне видання «Медуза» з посиланням на свої джерела у Кремлі.

Три джерела, близькі до адміністрації президента Росії, повідомили, що в ЛНР та ДНР можуть пройти референдуми щодо приєднання самопроголошених республік до РФ. Два співрозмовники навіть назвали дати референдумів, що готуються — 14 і 15 травня 2022 року.

У ці ж дати може пройти референдум і на Херсонщині, яку частково окупувала Росія. На голосування планується винести питання щодо незалежності регіону від України та створення «Херсонської народної республіки» за зразком ДНР та ЛНР. Вона надалі також може бути приєднана до Росії, вважають співрозмовники.
Працівники адміністрації президента не вважають, що Росії слід приєднувати «депресивні регіони», однак це особисте бажання «вищого керівництва», тобто президента Володимира Путіна.

Водночас Кремль змінив відповідального за Донбас. Курирувати ДНР та ЛНР тепер буде голова внутрішньополітичного блоку Кремля, перший заступник голови АП Сергій Кирієнко. До останнього часу самопроголошені республіки перебували у сфері уваги іншого заступника глави адміністрації президента Дмитра Козака (а до нього їх курирував колишній помічник президента Владислав Сурков).

Готувати референдуми у ДНР, ЛНР та Херсоні будуть як політтехнологи, так і працівники ФСБ. Ці ж технологи виступатимуть «політруками» або «замполітами» у «військово-цивільних адміністраціях», які планується створити в зайнятих російською армією українських містах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також