Росія має достатньо старої зброї, щоб продовжувати війну

510 0

Ми у соцмережах:

Росія має достатньо старої зброї, щоб продовжувати війну

Втрати на полі бою в Україні та західні санкції призвели до занепаду російської армії.

 Як йдеться у звіті Центру стратегічних і міжнародних досліджень, російські військові втратили майже 10 000 одиниць основної техніки, такої як танки, вантажівки, артилерійські знаряддя та безпілотники.

Для того, щоб компенсувати ці втрати, Росія надсилає в Україну зброю часів холодної війни, уточнює CNN.

За оцінками, Москва втратила від 1845 до 3511 танків за рік війни. Причому втрати її нового, модернізованого основного бойового танка Т-72Б3, вперше поставленого в 2013 році, відзначаються як особливо руйнівні. Тому танки Т-55, виготовлені в 1948 році, зараз з’являються на полі бою.

Але в доповіді застерігається, що Україні та її західним союзникам не слід очікувати, що ці проблеми з постачанням швидко припинять бойові дії.

Росія все ще зберігає чисельну перевагу над Україною, йдеться у звіті, оскільки вона має великі запаси в резерві.

«Хоча точний підрахунок нинішніх військових запасів Москви недоступний у відкритому доступі, було приблизно підраховано, що станом на лютий 2023 року загальна кількість літаків у розпорядженні Кремля була в 13-15 разів більша, ніж у Києва. У Росії майже в 7-8 разів більше танків і в 4 рази більше бойових броньованих машин, а її військово-морський флот в 12-16 разів перевищує український», – йдеться в ньому.

Чисельні переваги дозволять Москві вести війну на виснаження протягом наступного року, кидаючи кількість на поле бою, доки Україна, навіть із меншими втратами, не залишиться без обладнання, йдеться у звіті.

Щоб компенсувати кількісну перевагу Росії, навіть у вигляді нижчої зброї, життєво важливо, щоб західні країни надходили в Україну технологічно краще озброєння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також