Росія покидає Херсон - Україна боїться, що це пастка

1237 0

Ми у соцмережах:

Росія покидає Херсон - Україна боїться, що це пастка

Увага всього світу прикута до подій на півдні України, де близька до кульмінації битва за Херсон.

 Як повідомляє «The New York Times», втрата Херсона стала б сильним ударом для Кремля.

Адже за вісім місяців вторгнення це місто стало єдиним обласним центром, який зуміла захопити Росія.

Якщо російські війська будуть вибиті з Херсона та втечуть через річку, то це стане глибоким символічним ударом для Кремля та його прагнення завоювати всю південну Україну.

Аналітики кажуть, що Росія направила в регіон деяких своїх найбільш досвідчених бійців і накопичила боєприпаси та інші припаси. За українськими оцінками, близько 40 тисяч російських військ досі утримують рубежі оборони на захід від річки.

Українські війська все ще знаходяться далеко від межі Херсона, і, як повідомляється, вони стикаються з жорстким опором, коли б’ються з російськими військами на північ від дамби в Новій Каховці, яка лежить в 50 милях вище по річці.

Обидві сторони виступили з публічними заявами. Російські представники заявили, що Україна нарощує артилерію, літаки та гелікоптери, готуючись до наступного етапу свого нападу на регіон.

А в Києві переконують, що Москва намагається створити ілюзію, ніби її війська залишають Херсон, щоб втягнути українців у бій.

Адже з адміністративних будівель Херсона зняли прапор Росії. Російські блокпости покинули. Призначений Кремлем окупаційний уряд втік, а цивільні кажуть, що основні служби припинили роботу.

Тим часом умови для мирного населення стають все більш жахливими.

У понеділок жителі повідомили, що росіяни відключають енергопостачання та питну воду не лише в місті Херсон, а й у містах і селах по всьому західному березі річки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також