Росія шукає бідноту по всьому світу, щоб воювали проти України

592 0

Ми у соцмережах:

Росія шукає бідноту по всьому світу, щоб воювали проти України

Втрати російської армії на полі бою колосальні. Їх уже не може покрити масова мобілізація тувинців та бурятів.

 Тому Росія намагається вербувати людей на війну в Україні у бідних країнах. За участь у «м’ясних штурмах» найманцям обіцяють великі гроші.

Уже відомо, що влада Непалу вимагає у Москви припинити вербувати їх громадян на війну.

Наприклад, міністерство закордонних справ Непалу 4 грудня оголосило про загибель шістьох громадян цієї країни у бойових діях на боці російської армії в Україні.

Посол Непалу у РФ заявив, що за його інформацією, у російській армії наразі проходять службу до 200 громадян Непалу.

Агенти заманюють непальських громадян обіцянками великих сум грошей і незаконно переправляють їх до Росії, стягуючи плату в розмірі до одного мільйона рупій (приблизно 12 тис. доларів США).

Також відомо, що активна компанія з вербування триває на Кубі. Влада Куби заявила у вересні, що розкрила мережу торгівлі людьми, учасники якої вербували кубинських громадян для участі у війні в Україні на боці Росії. У справі затримали 17 жителів Куби: троє з них брали участь у вербуванні, а 14 осіб добровільно вступили до лав найманців в обмін на російські паспорти.

Схоже відбувається й в Африці.

Центр національного спротиву говорить, що для цього загарбники розпочали рекрутингову кампанію у Курській області. Тут мають набрати від 50 до 100 солдатів і офіцерів для наповнення так званого «Африканського корпусу». Його Росія створює як заміну найманцям ПВК «Вагнер», які діяли в Африці.

Експедицію мають відправити в Буркіну-Фасо. Основним видом діяльності найманців буде підготовка місцевих та перепідготовка нових хвиль місцевих найманців для відправлення на війну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також