Росія стягує війська до кордону з Рівненщиною, Донбасу та Криму

7017 0

Ми у соцмережах:

Росія стягує війська до кордону з Рівненщиною, Донбасу та Криму

У сусідній Білорусі, за 60 кілометрів від кордону з Рівненською областю, закордонний російський військовий округ «Білорусь» продовжує наповнюватись зброєю, живою силою та технікою.

Відео з цим опублікували на сторінці «rivne_1283» в Instagram. Рівненські військові активно стежать за ситуацією.

«Росія з Білорусією проводять спільні міжнародні навчання, які називаються «Запад 2021». З кордону йде перепросування російських військ, побачимо, що буде далі», - прокоментував офіцер служби зв'язків із громадськістю ОК «Захід» СВ ЗСУ підполковник Ярослав Мельничук.

Додамо, що РФ також стягує війська до кордону з Україною на Сході – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.

За словами головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях Донбасу і Криму перебувають 28 батальйонних тактичних груп противника.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія готується до комплексу дій, щоб спровокувати Україну на військову відповідь на ворожі дії бойовиків на території так званих ДНР та ЛНР.

Мотивують це тим, що в самопроголошених республіках потрібно захищати російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ).

«Також відомо, що російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та “миротворчих” заходів РФ у відповідь», - написали на сайті ГУР МО.

Нещодавно стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також