Росія цілиться ракетами в напрямку Дубна

1061 0

Ми у соцмережах:

Пошкоджені дахи і шибки одразу почали відновлювати

Остання ракетна атака Росії була наймасовішою за останній період. Адже вона складалася з двох хвиль дронів та ракет, які окупанти запускали з акваторії Чорного моря та літаків стратегічної авіації. Загалом в українському небі опинилося 37 крилатих ракет класів «Калібр» та Х-101/Х-555, а ще 27 іранських дронів-вбивць. Левову частку смертоносної зброї захисники неба перехопили. Роботу української системи протиповітряної оборони чули й мешканці Дубенщини, яких посеред ночі розбудив гучний вибух. Наслідки вибухової хвилі уже оцінили на ранок, а це — вибите скло у вікнах та пошкоджений шифер на дахах будинків.

За словами голови Рівненської ОВА Віталія Коваля, система протиповітряної оборони збила російську ракету, а хвиля від вибуху пошкодила шість домогосподарств:

Пошкоджені дахи і шибки у будинках після нічних тривог на півдні Рівненщини одразу почали відновлювати. Руйнування не були значними. Оскільки була завдана матеріальна шкода людям, то оперативно спрацювали районна влада та бізнес.

Військові на Рівненщині у цілях безпеки вирішили не пояснювати ні те, куди цілилися росіяни, ні те, де впала збита ракета. А от російське міністерство оборони повідомило, що основний напрям їхнього удару був спрямований по двох авіабазах — в місті Старокостянтинів на Хмельниччині та Дубні на Рівненщині.

На військовому аеродромі у Дубні, який так непокоїть росіян, колись базувався полк бомбардувальників «Су-24», проте близько 20 років тому його розформували, а сам військовий аеродром був закинутим. Наразі невідомо, чи аеродром біля Дубна здатний приймати військові літаки та вертольоти.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що усі удари російських військ по українських аеродромах є неефективними. Адже розвідка володіє інформацією про майбутній напрям російського удару, тому авіація встигає передислокуватися ще до обстрілів:

— Авіація у нас доволі-таки мобільна, наші льотчики знають, як протидіяти ворогу в цих умовах. У нас десятки оперативних аеродромів на території держави. Завдяки цьому ворогу не вдасться так просто знищити нашу авіацію.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також