Росія «виє» з усіх сил, щоб Україна пішла на переговори

2552 0

Ми у соцмережах:

на фото: Генрі Кіссинджер та Володимир Путін

Уже тиждень російська агентура в Європі та Україні піднімає великий гул.

Його метою є змусити Україну піти на переговори, поки російська армія ще здатна наступати на Донбасі. Наразі окупаційні війська зібрали останні сили, щоб вдарити ними по Луганській та Донецькій областях.

Такий масований удар ворога став несподіванкою для української влади, яка чекала поставок наступального озброєння в рамках ленд-лізу. Зброя вже в дорозі та прибуде в Україну до середини червня. Після цього ЗСУ будуть мати перевагу над ворогом та зможуть піти у контрнаступ.

(В Україну прямують реактивні системи залпового вогню великої дальності HIMARS)

Український воєнний експерт Олег Жданов уже розповідав, що Росія не готувалася до довготривалої війни. Все було розраховано на бліцкриг.

Оскільки у ворога вичерпуються ресурси, а санкції тільки посилюються, то Росія на усіх можливих майданчиках розвиває тезу, що Україна має погодитися на переговори, на яких в обмін на мир віддасть частину своїх територій.

За час перемир’я з Україною Росія планує знову назбирати ресурсів, щоб через кілька років повністю знищити українську державу. Схоже колись було в Чечні.

Першим, хто підняв цю тему публічно, став 98-річний ексдержсекретар США Генрі Кіссинджер. Він на Всесвітньому економічному форумі в Давосі порадив Україні віддати свої території заради укладення миру з РФ. Західні політики відреагували на цю заяву критично.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сказав, що «неможливо домовитися з крокодилом, який їсть твою ліву ногу», повідомляє Bloomberg.

Виступив і канцлер Німеччини Олаф Шольц, який прямо заявив, що Європа не дозволить Путіну перемогти у цій війні.

- Ми разом з українцями – думками та серцями. Путін не переможе… Ми разом з вами, ми об‘єднані, - передає слова Шольца «Укрінформ».

Більше того, на зустрічі контактної групи з оборони України «Рамштайн-2» уже 47 країн оголосили про підтримку України, двадцять з яких надають пряму допомогу зброєю.



Однак Москва не залишає своїх спроб обдурити Україну. Сьогодні керівниця Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що вони готові до переговорів та підписати угоду, яка принесе мир. Свою заяву російський політик зробила під час зустрічі з президентом Мозамбіку Філіпе Жасінту Ньюсі.

Але, схоже, що Київ розгадав підступи Кремля.

Радник глави Офісу президента та учасник переговорної групи Михайло Подоляк заявив, що якісь переговори з Росією можливі лише після того,  як вона залишить південь та відведе свої війська.

Гостро відреагував на пропозиції поступитися своїми територіями 98-річного Генрі Кіссинджера й президент Володимир Зеленський. Український лідер провів паралелі між переговорами з Росією та нацистською Німеччиною у 1938 році.

- І за всіма цими геополітичними міркуваннями тих, хто радить Україні щось віддати Росії, «великі геополітики» завжди не хочуть бачити звичайних людей. Звичайних українців. Мільйони тих, хто, власне, й живе на території, яку вони пропонують обміняти на ілюзію миру. Треба завжди бачити людей. І пам’ятати, що цінності – це не просто слово, - підсумував у своєму відеозверненні до українців Зеленський.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також