- Росіяни готували концтабори під Києвом, щоб знищити українську еліту, – генерал СБУ

1909 0

Ми у соцмережах:

- Росіяни готували концтабори під Києвом, щоб знищити українську еліту, – генерал СБУ

Після захоплення Києва росіяни планували облаштувати концтабори в Броварах і Василькові, де б розстрілювали українську еліту.

Як розповів колишній заступник голови СБУ, генерал-лейтенант Андрій Кожем’якін для «Телеграф», у цьому полягав процес російської «денацифікації»:

- Окупанти вже мали списки, кого вони збиралися виселяти: перше коло, друге коло; а також плани, де робити концтабори – в Броварах, у Василькові, – все у них було розписано. І звичайно, вони мали списки людей на знищення. Я потім цю інформацію бачив у СБУ. Наприклад, по народних депутатах був список — близько 200 мали бути знищеними.

При цьому сотня нардепів – це навпаки — інфільтрація та перевербування. Наприклад, депутати з ОПЗЖ мали допомагати в знищенні своїх колег. Або стати "кладезем" кандидатур для очолювання якихось державних структур.

Я був у тих списках, я і моя сім'я мали бути знищені. Вивезені в означене місце…

Те, що вони робили в Бучі й Ірпені, вони збиралися робити й в Києві. А вже коли вони не дійшли до Києва, то почали тренуватися та відпрацьовувати по Бучі, Ірпеню, Мощуну… Якби вони дійшли до Києва за три дні, вони б це робили тут – хапали б людей, руки за голову, як це ми бачили на відео, саджали б в машини і вивозили на знищення. Тому що їхня «денацифікація» – це означало прибрати, розстріляти таких людей, які не перевиховуються. Націоналістично налаштованих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також