Росіяни обстрілюють Нікополь з території Запорізької АЕС

616 0

Ми у соцмережах:

Фото: EPA/UPG

Крім ракетних комплексів, на ЗАЕС знаходиться й інше озброєння окупантів.

На території тимчасово захопленої росіянами Запорізької АЕС російські військові встановили ракетні комплекси, повідомляє LB. З них вони обстрілюють Нікополь у Запорізькій області.

Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

- На ЗАЕС ситуація дуже напружена і з кожним днем стає все більше напруженою. Туди завозиться нова техніка окупантів, у тому числі ракетні комплекси, з яких є обстріли іншого боку Дніпра - це територія Нікополя. Три дні тому була пошкоджена лінія зв’язку між Запорізькою ТЕС і Нікополем, але вона поновлена, - сказав Котін.

Він зазначив, що на ЗАЕС перебувають близько 500 солдатів РФ, також там є важка техніка та вибухівка.

Президент “Енергоатому” заявив, що досі чекає реакції від МАГАТЕ. Наше МЗС направляє ноти, але заяв про звільнення території ЗАЕС МАГАТЕ не робить.

Втім, ядерно-радіаційна безпека контролюється “Енергоатомом”, і станція працює на енергосистему України.

Російські загарбники вчинили ще одну провокацію на тимчасово захопленій Запорізькій атомній електростанції. Російські військові силоміць змусили керівництво станції допустити відомого російського блогера-пропагандиста із представником "Росатому" й у супроводі озброєних солдатів до блокового щита керування одного з енергоблоків атомної станції та до інших приміщень з обмеженим доступом. Там вони планують організувати зйомки і примушувати український персонал до участі в пропагандистських інтерв'ю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також