Росіяни-диверсанти розстріляли шість лісівників на Сумщині

1697 0

Ми у соцмережах:

Росіяни-диверсанти розстріляли шість лісівників на Сумщині

Сьогодні у всіх філіях ДП «Ліси України» - День жалоби у зв'язку з трагічними подіями у філії «Свеське лісове господарство».

13 червня внаслідок обстрілу загинуло 6 працівників філії «Свеське лісове господарство». Спершу повідомляли, що це був вибух від ствольної артилерії. 

Загалом повідомляли про 21 вибух по південній околиці н.п. Стара Гута, відстань до державного кордону до 7 км. Обстріл відбувся о 13:15 – 14:20.

Лісівники їхали на автомобілі УАЗ по лісовій дорозі від с. Стара Гута до с. Голубівка.

В машині були лісничий Сергій Волков (48 років), помічник лісничого Іван Романченко (33 роки), майстри лісу Андрій Бураков ( 35 років), Олександр Глушенко (31 роки), Сергій Заболотний (33 роки), Андрій Михайленко (50 років). 

Згодом і нформація, що це був артобстріл, не підтвердилася.

- Зайшла ворожа ДРГ, яка впритул розстріляла наших співробітників, - розповів у коментарі для ТСН.ua керівник філії "Свеське лісове господарство" Олег Закусило.

За його словами, працівники прямували здійснювати таксацію (облік – ред.) лісових насаджень в прикордонні.

- Поїхали вшістьох, щоб швидше виконати завдання. Від військових було отримано дозвіл на проїзд та роботу. Спочатку ДРГ почала обстрілювати село, лісівники це почули та вирішили виїхати з того місця, де перебували. На лісовій дорозі, як виявилось, була засідка ДРГ, яка їх і розстріляла, - продовжує розповідати Олег Закусило.

Як виявилося, трагічність ситуації полягає і в тому, що росіяни навмисно не давали забрати тіла загиблих півтори доби.

- Над місцем розстрілу літав дрон, не було можливості забрати тіла наших колег. Зараз їх забирають, перевантажують в іншу автівку, потім повезуть на розтин, потім похорон, - повідомив Олег Закусило.

- У кожного залишились родина та діти. Ми щиро співчуваємо родинам загиблих, - повідомляє Північний лісовий офіс. - Вічна і світла пам'ять!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також