Росіяни вбили у Маріуполі щонайменше 10 тисяч українців

475 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

В період з березня 2022 року по лютий 2023 року в Маріуполі було поховано понад 10 000 людей.

До такого висновку прийшла міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW), яка оприлюднила дані про руйнування Росією міста Маріуполь.

Висновки організації ґрунтується на 240 інтерв’ю з переселенцями з Маріуполя, а також на аналізі понад 850 фото- та відеоматеріалів, документів і десятків супутникових знімків, зроблених HRW і SITU Research.

Мультимедійні матеріали включають 3D-реконструкції семи будівель, пошкоджених під час очевидно військових атак, графічні зображення пошкоджених шкіл і лікарень, а також аналіз місць поховань, щоб допомогти оцінити кількість загиблих.

- Незважаючи на труднощі розслідування воєнних злочинів на територіях, які стали недоступними через російську окупацію, ми та наші партнери витратили майже два роки, щоб розкрити правду про жахливі злочини, скоєні російськими військами в Маріуполі. Це розслідування спрямоване на те, щоб ці злочини ніколи не були забуті, а винні постали перед правосуддям, – сказав Роман Авраменко, виконавчий директор Truth Hounds.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також