Росіяни викрали і вивезли понад 120 тисяч українських дітей

2576 0

Ми у соцмережах:

Росіяни викрали і вивезли понад 120 тисяч українських дітей

"Рашистські ЗМІ почали публікувати інформацію про ініціативу президента РФ щодо внесення змін до законодавства для організації прискореної процедури усиновлення дітей з Донбасу", - написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, Держдума вже опрацьовує відповідні зміни до російського законодавства. Після цього повернення дитини рідним батькам стане неможливим.  За різними джерелами, окупанти вивезли до Росії майже 121 тисячу українських дітей - це як діти-сироти, так і ті, хто має батьків. 

"В цей час відомо, що частина дітей вивезена окупантами з Маріуполя в Донецьк і в напрямку Таганрога. Зважаючи на це, росіяни готують зміни до законодавства, щоб спростити процес усиновлення, тобто вони хочуть віддавати маленьких українців без "зайвих" перевірок та законних норм з метою приховати місце й деталі перебування насильно депортованих дітей", - уточнила Денісова. 

У такий спосіб РФ продовжує чинити геноцид українців, - вважають правозахисники. 

Що стосується зниклих безвісти - дорослих та дітей, то йдеться вже про понад 15 тисяч випадків.

"Ми їх фіксуємо, до нас звертаються громадяни, і ми чітко знаємо, де, хто, яке прізвище, якого року народження, де він зник", - уточнила Денісова. За словами омбудсмена, зґвалтування жінок, дітей, підлітків, хлопців, літніх людей - це окрема зброя РФ проти українського народу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також