Росіяни жаліються, що невідомі дрони атакували унікальний корабель поблизу Босфору (ВІДЕО)

724 0

Ми у соцмережах:

Росіяни жаліються, що невідомі дрони атакували унікальний корабель поблизу Босфору (ВІДЕО)

"Іван Хурс", який вступив у стрій лише у 2018 році, є єдиним таким кораблем у Чорноморському флоті РФ.

Корабель Чорноморського флоту РФ "Іван Хурс" близько 05:30 ранку, 24 травня, був атакований невстановленими "морськими дронами" у 74 кілометрах на північ від Босфору. Про це повідомляють самі рашиські воєнкори, водночас офіційного підтвердження з боку РФ інформація, звісно, поки не отримала.

В атаці брало участь одразу три дрони, тип яких не називається. Й звісно "атака була відбита", а за "попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень", повідомляє DEFENSE EXPRESS

Зазначимо, що "Іван Хурс", проекту 18280, є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту РФ та одним з двох взагалі на всіх флотах рашистів. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Водночас з усього озброєння у нього, через те, що це розвідувальний корабель - декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля - 120 осіб.

Зазначимо, що дальність приблизного району, де був атакований "Іван Хурс" від контрольованої території України складає понад 400 км.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також