Росіянина засудили за вбивство відомого лікаря у Рівному

2899 0

Ми у соцмережах:

Росіянина засудили за вбивство відомого лікаря у Рівному

49-річного громадянина РФ Миколу Люшина засуджено за розбій, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, поєднаний з проникненням у житло та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а також за умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів лікаря Андрія Лимича.

Про вирок Рівненського міськрайонного суду повідомила сьогодні Рівненська обласна прокуратура. Як встановило слідство, увечері 23 липня 2016 року обвинувачений, озброївшись кухонною сокирою-молотком, незаконно проник до приватного офісу 65–річного Андрія Лимича, лікаря нетрадиційної медицини.

Андрій Лимич надавав послуги східної медицини та лікував від різних залежностей. Про Миколу Люшина відомо, що він громадянин Росії, але в 2014 році отримав посвідку на проживання в Україні. Він мешкав у селі Озерці Березнівського району з матір'ю та братом. До Андрія Лимича він звернувся через проблеми з вживанням алкоголю.

- Зловмисник, який був пацієнтом медика, завдав йому не менше 13 ударів обухом сокири-молотка по голові та тілу, а також не менше 4 ударів ножицями в шию. Потерпілий від отриманих травм загинув на місці події. Після цього обвинувачений викрав з офісу майже 50 тис. грн, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Рівненський міський суд призначив вбивці 15 років ув'язнення. Крім того, засуджений також має сплатити на користь потерпілих 1,6 млн грн моральної шкоди. Вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також: Убивцю лікаря Лимича затримали (подробиці резонансного вбивства у Рівному)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також