Російська Держдума ввела поняття мобілізації та строків за мародерство і здачу в полон

720 0

Ми у соцмережах:

Російська Держдума ввела поняття мобілізації та строків за мародерство і здачу в полон

Депутати Держдуми одноголосно ухвалили у другому та третьому читаннях поправки до Кримінального кодексу Росії.

Як повідомляє «Медуза», до другого читання до законопроекту внесли низку нових статей КК РФ. Серед них – «Добровільна здавання в полон» (стаття 352.1, до 10 років позбавлення волі) та «Мародерство» (стаття 356.1, до 15 років). До списку обтяжливих обставин, згідно з ухваленим законом, додали скоєння злочину «у період мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час».

Крім того, закон посилює до 10 років позбавлення волі покарання за самовільне залишення частини у період мобілізації та військового стану (стаття 337 КК). Кримінальна відповідальність також передбачена для людей, які перебувають у запасі та покликаних на військові збори, у разі неявки чи дезертирства.

Закон також запроваджує покарання (частина 2.1 статті 332 КК) за невиконання підлеглим наказу начальника, відданого у період воєнного стану, у воєнний час або за умов збройного конфлікту, а також за відмову брати участь у військових чи бойових діях. Згідно з ухваленими поправками, за це загрожує від двох до трьох років позбавлення волі.

DW повідомляє, що до вечора вівторка, 20 вересня, може бути ухвалено рішення про доцільність оголошення мобілізації у Росії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також