Росіяни обстріляли міста на Донеччині касетними бомбами: є жертви

623 0

Ми у соцмережах:

Росіяни обстріляли міста на Донеччині касетними бомбами: є жертви

Місто Покровськ, Донецька область. Ціль терористів – житлові будинки і люди. Було декілька обстрілів. Вже є п‘ятеро загиблих і 18 поранених. Рятувальні роботи тривають.

Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області Андрій Омельченко. Полковнику було 52 роки. Половину свого життя він віддав службі.

 

Ще 4 рятувальників, 8 поліцейських та 3 цивільних травмовані. Вони першими прибули на місце обстрілу допомагати людям.

- Росія цинічно продовжує вбивати цивільне населення у своїх домівках. Щодня ми отримуємо сумні звістки з різних куточків України. Ми мусимо покарати країну-агресорку за кожну зруйновану долю, бо лише сила покарання може зупинити агресію. Не пробачимо! Щирі співчуття родинам загиблих, - повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Той самий почерк терористів і у Куп’янському районі,  що на Харківщині. Вже відомо про 2 загиблих та 5 травмованих. Ворог використав проти цивільного населення керовані авіабомби та касетні боєприпаси, застосування яких заборонено Женевськими конвенціями.

Внаслідок ударів керованими авіабомбами загорівся приватний будинок. Загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік. Також люди отримали травми. Коли на місце влучання приїхали спеціальні служби, окупанти здійснили повторний обстріл касетними боєприпасами.

Поранені 2 рятувальників ДСНС та слідчий поліції Харківщини.

- Ми зробимо все, щоб ворог відповів перед судом за цинічні воєнні злочини проти українців, - повідомив омбудсман Дмитро Лабунець.

Фото: МВС України


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також