Російський терор забрав життя сотень українських дітей - Зеленський

350 0

Ми у соцмережах:

Російський терор забрав життя сотень українських дітей - Зеленський

Російські агресори вбили 485 українських дітей, їх дані відомі. З депортації вдалося повернути в Україну 371 дитину. Достеменно відомо принаймні про 19 505 депортованих українських дітей.

Про це у своєму вечірньому зверненні сказав президент України.

Він повідомив про завершення рятувальної операції в місті Підгородне на Дніпровщині, де російська ракета зруйнувала будинки.

«25 людей зазнали поранень, з них пʼятеро – діти. Давид, йому 6 років, – тяжкий стан, хлопець госпіталізований. Денис, йому 11 років, – теж тяжкий стан, госпіталізований. Олександр, 15 років, – теж тяжкий стан. Ліза, 17 років, – лікування амбулаторне. Кіра, їй 10 років, – мінно-вибухова травма, лікування амбулаторне. Боляче бачити такі звіти. Ліза, 2 роки дівчинці, вона була вбита цією російською ракетою. Ймовірно, «Іскандер». Мої співчуття рідним і близьким…», - сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що російський терор забрав життя сотень українських дітей.

«На жаль, справжнє число більше. Щоразу, коли ми звільняємо нашу землю від російських окупантів, ми дізнаємося страшну правду про окупацію. Про те, скільки людей, скільки дітей у похованнях на окупованій території – у могилах цієї війни, цієї агресії. І скільки ще досі під руїнами у спалених Росією українських містах і селах», - зазначив Володимир Зеленський.

Окрім того, президент повідомив, що, на жаль, немає повної інформації про сотні тисяч дітей, які були депортовані в Росію. Завдяки різним зусиллям вдалося повернути в Україну 371 дитину з депортації. Разом з тим, достеменно відомо принаймні про 19 505 депортованих українських дітей, і це лише частина від усіх маленьких українців і українок, які досі у ворога. Маємо повернути усіх, наголосив Володимир Зеленський.

4 червня в Україні – День памʼяті дітей, які загинули внаслідок російської агресії. «Ще з 14-го року. Дітей, які були б живі, якби купка бандитів у Кремлі, у Москві не відчула себе вождями, які нібито мають право вершити долю народів. Кожен із цих бандитів буде засуджений. Я не сумніваюся в цьому. На цей результат працюють усі необхідні правові інституції», - сказав Президент.

Також у День памʼяті Володимир Зеленський подякував усім у світі, хто підтримує зусилля України заради справедливості, заради покарання кожного, хто приніс на нашу землю терор, кожного, хто вбиває й депортує дітей і дорослих.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також