Розбійника до травня залишили під вартою

1214 0

Ми у соцмережах:

Розбійника до травня залишили під вартою

31-річний Сергій вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності.

У березні 2007 року Рівненський міський суд визнав його винуватим одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України і призначив покарання - позбавлення волі на 4 роки 2 місяці. Тоді чоловік вчинив грабіж, розбій і шахрайство. У липні 2011 року Сергій за повторно вчинений грабіж знову опинився у в’язниці, де провів ще 4 чотири. Чоловіка суд за взірцеву поведінку звільнив достроково, на два роки раніше.

А 9 березня цього року близько 4-ї години ранку, перебуваючи біля супермаркету «Сільпо», що неподалік центрального автовокзалу Рівного, він напав на рівнянина. Погрожуючи ножем, відібрав мобільний телефон «Asus Zenfone», вартістю 5 000 гривень.

Розбійника затримали. Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 10 березня було задоволено клопотання слідчого та застосовано до підозрюваного С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів — до 7 травня, без визначення застави. Ухвалу місцевого суду оскаржив захисник підозрюваного.

Суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Сергій Єремейчук повідомив «РВ», що адвокат просив обрати його підзахисному більш м’який запобіжний захід - домашній арешт.  Залишаючи ухвалу місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду виходила з того, що існують ризики переховування підозрюваним від слідства та суду, вчинення інших кримінальних правопорушень, а тому більш м’який запобіжний захід не зможе їм запобігти.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також