Розбійника затримали потерпілі

2074 0

Ми у соцмережах:

Розбійника затримали потерпілі

У селі Річки Зарічненського району 30-річний житель Волинської області зі своїми спільниками проник вночі до житлового будинку місцевих мешканців. Господаря стали бити кулаками по голові. Потерпілий та його син вчинили опір нападникам, і з місця події рятувались втечею. Волинянину втекти не вдалося. Потерпілі його зловили та передали поліції.

 

Ухвалою слідчого судді Зарічненського районного суду було задоволено клопотання слідчого та застосовано до 30-річного підозрюваного з Волині запобіжний захід - тримання під вартою у СІЗО строком на 60 діб.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник підозрюваного, який просив її скасувати та обрати його підзахисному цілодобовий домашній арешт за місцем проживання, що в одному з сіл Любешівського району Волинської області. Однією з підстав для пом’якшення запобіжного заходу, на думку захисника, є травма спини у підзахисного, який не може самостійно себе обслуговувати.

Проти задоволення апеляційної скарги виступив прокурор, який наполягав на залишенні ухвали суду першої інстанції без змін, а апеляційної скарги — без задоволення.

Державний обвинувач зауважив, що підозрюваний, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, з часу подання до суду клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу, тричі змінював місце свого перебування, не повідомляючи про це орган досудового розслідування та суд, у зв’язку з чим було застосовано затримання з метою приводу. Крім того, він самовільно залишив Зарічненську районну лікарню, де перебував на лікуванні з 8 серпня, та надав письмову відмову від стаціонарного лікування. Підозрюваний двічі не з’явився до Зарічненського відділу поліції для проведення слідчих дій за його участі.

Зважаючи на ці обставини, на переконання колегії суддів, існує ризик незаконного впливу підозрюваного на потерпілих та свідків у кримінальному провадженні з метою зміни своїх показань, оскільки йому відоме місце їх проживання.

Рівненський апеляційний суд, взявши до уваги обставини, зазначені вище, а також той факт, що підозрюваний після звільнення з місць позбавлення волі, де він відбував покарання за аналогічний злочин — розбійний напад, підозрюється у вчиненні через короткий проміжок часу особливо тяжкого злочину, ухвалу Зарічненського районного суду про ухвалу про застосування запобіжного заходу про тримання під вартою щодо підозрюваного Ю. залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення, повідомила пресслужба Рівненського апеляційного суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також