У розчинній каві міститься менше кафестолу, ніж у каві, завареній по-турецьки або в кавоварці. Хоча кафестол володіє антиоксидантними властивостями, він може підвищувати рівень холестерину.
У розчинній каві міститься менше кафестолу, ніж у каві, завареній по-турецьки або в кавоварці. Хоча кафестол володіє антиоксидантними властивостями, він може підвищувати рівень холестерину. Причому, більше в жінок. При високому рівні холестерину або захворюваннях серця розчинна кава стане безпечною альтернативою заварній. Але людям, які страждають на захворювання шлунка, пити розчинну каву натще не рекомендується, адже це напій з підвищеною кислотністю. Негативно розчинна кава діє і на нирки. Крім того, консерванти, яких багато в розчинній каві, негативно впливають на обмін речовин, провокуючи виникнення целюліту. У розчинній каві менше кофеїну, ніж у меленій. У середньому, в 1 ч. л. розчинної кави (1 порція) міститься 27 мг кофеїну, тоді як у завареній меленій — до 95 мг. А загалом корисніше пити натуральну заварну каву, але в міру. Вона містить більше кофеїну, хоча й менше шкідливих речовин.