Роздає землю біля Рівного тільки "своїм"?

2125 0

Ми у соцмережах:

Роздає землю біля Рівного тільки

Мешканці Рівненського району поскаржилися народному депутату Геннадію Москалю на те, що голова райдержадміністрації Василь Карпенчук роздає земельні ділянки "потрібним" людям — і під будівництво житлових будинків, і під АЗС чи кемпінги. А от мешканцям сіл, розташованих навколо Рівного, неможливо дочекатися черги на виділення землі. Геннадій Москаль у депутатському зверненні попросив Рівненську обласну прокуратуру перевірити причетність голови РДА Василя Карпенчука до розподілу землі у районі.

Людмила Суржук, прес-секретар прокурора області: — Під час перевірки ми знайшли два кримінальних порушення, за якими нині триває досудове розслідування. Так, в одному випадку сфабриковано підпис жителя Рівненщини у заяві до Олександрійської сільської ради про надання згоди на вилучення земельної ділянки. У другому випадку посадові особи райдержадміністрації дозволили виготовити проект землеустрою, в якому змінювалося цільове призначення сільськогосподарських земель. Розпорядження, яке видало керівництво райдержадміністрації, прийнято всупереч вимогам земельного законодавства. Дії службових осіб Рівненської райдержадміністрації та управління Держкомзему у Рівненському районі щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою, їхнє погодження та затвердження, а також підписання та видачі державних актів на право власності на землю містять ознаки злочину статті 364 КК України, тобто зловживання владою та службовим становищем. Відомості про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нині УМВС України у Рівненської області проводить слідство.Окрім того, народний депутат у своєму зверненні просив прокуратуру перевірити законність надання дозволу на будівництво АЗС на території Рівненського району. Проте порушень законодавства щодо цього ми не встановили. Василь Карпенчук, голова Рівненської районної державної адміністрації: — Перевірки тривають уже кілька місяців, проте суттєвих порушень у моїй діяльності не знайшли. Є процедура розподілу земельних ділянок, і ми її дотримуємося. Тим паче, що нині земельні ділянки виділяє не районна державна адміністрація, а сільські ради. Тим паче, коли ми виділяємо якусь земельну ділянку під будівництво, то документація проходить перевірку у прокуратурі, природоохоронній прокуратурі, управлінні Держкомзему.

Василь Карпенчук
Неправда, що в районі не можна отримати земельну ділянку. Змінюються генплани населених пунктів і постійно виділяють ділянки під забудову, які на сесіях сільських рад розподіляють між тими, хто стоїть на черзі. Великих проблем немає. Звернення, яке надіслали Геннадію Москалю, я інакше як анонімкою назвати не можу. Усі, хто нібито підписувався під ним, потім заперечували свою причетність до тексту. Я не будуватиму здогадок, кому це потрібно, але це вже друга анонімка на мене за останні чотири місяці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також