Розділений Здолбунів: стара частина – забута?

2341 0

Ми у соцмережах:

Розділений Здолбунів: стара частина – забута?

Здолбунів, районний центр за 20 хвилин їзди від Рівного, розділений залізничними коліями фактично на дві частини. Більшість мешканців живе по праву сторону, кудою, наприклад, проходить траса на Острог. Ті ж, хто живе у меншій частині міста, нарікають, що перестають відчувати себе містянами. Недавно на тій, старій частині Здолбунова, закрили відділення «Укрпошти», а тепер відмовляється працювати і «Ощадбанк». На місці поки що лишається тільки залізнична станція…

- Колись центр міста був у тій частині, а тепер відчуваємо себе нікому не потрібною окраїною, - нарікає мешканка Надія Сапожнікова. – Заледве добилися, аби до нас маршрутка ходила. А тепер ще й пошту закрили, і «Ощадбанк». А у нас дуже багато людей пенсійного віку – незручно добиратися через залізничний міст до іншої частини. Чому не можна для людей зберегти відділення?

Жінка сподівалася, що принаймні банк на вулиці Гончара,51А залишать. Проте в «Ощадбанку» коментують: для мешканців буде банкомат та інформаційно-платіжний термінал у сусідньому магазині «1000 дрібниць», а утримувати відділення не можуть – через аварійний стан будівлі, в якому те перебувало разом із поштою.

- Приміщення потребує значних капітальних вкладень, зокрема ззовні воно має вкрай непривабливий вигляд, - повідомила прес-служба «Ощадбанку». – Будівля перебуває на балансі комунального підприємства «Міське будинкоуправління». Згідно з договором оренди орендодавець зобов’язаний здійснювати капремонт приміщення, однак протягом 10 останніх років ніяких дій щодо поліпшення зовнішнього вигляду приміщення не проводили. У Здолбунові функціонує ще чотири установи «Ощадбанку», шість банкоматів та чотири термінали. Найближчі до вулиці Гончара установи банку розташовані на вул. Шевченка, 202 та вул. Незалежності, 36.

Фактично зазначена будівля на вулиці Гончара належить комунальному міськраді. Але заступник здолбунівського міського голови Володимир Кондратюк переконує, що «Ощадбанк» та «Укрпошта» відмовилися утримувати відділення зовсім не через стан приміщення.

- Відділення були збитковими, - зазначає пан Кондратюк. – Але «Ощадбанк», можливо, таки залишиться працювати. Ми готові зробити ремонт споруди. Щодо тієї частини Здолбунова, то про неї дбає міська влада, як і про інші. Зокрема, там уже освітлено чотири вулиці, їздить експрес-маршрутка на інший бік Здолбунова, там зводять новий багатоквартирний будинок.

Закриття відділень пошти та банків – поширена тенденція. Більш гостро на це реагують мешканці віддалених сіл. За словами голови Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука, районній владі доводилося кілька разів втручатися у ситуацію, коли йшлося про закриття відділень «Укрпошти» у селах району.

- Ми спілкувалися із місцевими депутатами, щоби ті проводили роз’яснювальну роботу серед селян і просили їх принаймні передплачувати газети, - зазначає пан Кондрачук. – «Укрпошта» - це теж підприємство, яке повинне заробляти. Якщо відділення збиткове, а жителі ще й практично не користуються його послугами, то, звісно, що його закриватимуть. Завдяки перемовинам декілька відділень у районі вдалося зберегти.

Алла САДОВНИК. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також