Розенко у Рівному розповів, хто отримає 13-ту пенсію

1498 1

Ми у соцмережах:

 Розенко у Рівному розповів, хто отримає 13-ту пенсію

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко сьогодні перебуває з робочим візитом на Рівненщині. Зранку в облдержадміністрації він обговорював проблеми та результати впровадження реформ, зокрема пенсійної, та системи субсидій.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко розповів:

Наразі під монетизацію системи субсидій потрапляє приблизно 3,5 млн будинків та квартир в Україні. Наразі частина українців отримує разом з пенсією, а інші – через Ощадбанк. Зараз серед українців є проблема, що не всі можуть бачити себе в списках на монетизацію субсидій. Проте ми над цим працюємо та закликаємо, аби люди не хвилювалися, кошти отримають усі. Наразі середній розмір монетизованої субсидії складає 1,7 тис. грн.

Крім того, п. Розенко нагадав, що продовжують реалізувати закон, який стосується виплати пенсій. Закон ухвалили ще в жовтні 2017 року. Так, перші перерахунки та осучаснення пенсій провели ще три роки тому. За словами віце-прем’єр-міністра, розмір пенсійного забезпечення щороку змінювався та залежав від зміни прожиткового мінімуму.

З першого січня 2018 року перерахували пенсії військовим пенсіонерам. А з першого березня 2019 року підвищили розмір пенсії іншим українцям. Нині підвищену пенсію отримують майже дев’ять мільйонів пенсіонерів. Павло Розенко наголосив, що такий перерахунок пенсій відбуватиметься щорічно першого березня.

Також у березні уряд передбачив одноразову доплату у розмірі 2410 грн для тих, хто має стаж роботи понад 30 років для жінок та 35 – для чоловіків, але отримував малі пенсії.

Нещодавно президент України заявив про введення 13-ї пенсії тим категоріям населення, які мають великий трудовий стаж та малу пенсію. Нам цим ми невдовзі почнемо працювати, - розповів віце-прем'єр-міністр.

Василь ПетнякНачальник Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Василь Петняк розповів, що нині пенсії отримують 295 тисяч рівнян, з них понад 11 тисяч – пенсіонери силових структур.З першого березня надбавку отримали 78% пенсіонерів Рівненщини. В середньому вона склала 575 грн. Сто гривень надбавки до пенсії отримали близько 67 тис. рівнян, 100-400 грн – 56,7 тис. осіб, 400-500 – 14 тис. осіб, 500-700 – 10,7 тис. рівнян, 700-1000 грн – п’ять тисяч осіб. Та надбавку у понад 1000 грн отримали майже вісім тисяч пенсіонерів області.

Також Василь Петняк нагадав, що підвищення пенсій відбувається за рахунок працівників Рівненщини, які сплачують внески до Пенсійного фонду.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також