Розігріта картопля стає шкідливою

945 0

Ми у соцмережах:

Розігріта картопля стає шкідливою

Розігрівання «вчорашніх» або раніше приготовлених продуктів — буденне явище у нашому житті. Кидаючи вже приготовані продукти на сковорідку або ставлячи їх у мікрохвильовку, ми думаємо, що чинимо правильно: адже підігріта їжа смачніша, ніж холодна. Та, як з’ясувалося, розігріті продукти можуть бути небезпечні для людини. До таких продуктів, які не можна розігрівати, медики відносять буряк, м’ясо, гриби, курячі яйця та картоплю.

Буряк при розігріванні повністю втрачає всі свої корисні властивості і перетворюється на марний продукт. М’ясо при розігріванні втрачає багато смакових якостей, натомість перетворюється в джерело канцерогенів, які поступово накопичуються в організмі. Це ж стосується і грибів, які в розігрітому вигляді втрачають білки, що входять до їхнього складу, і замість цього стають вмістилищем канцерогенів.

Чимало канцерогенів утворюється при розігріванні вже зварених яєць або яєчного омлету. Корисні мікроелементи, які містяться в цих свіжоприготовлених стравах, під впливом нагрівання розщеплюються, а ось концентрація різних токсинів і канцерогенів різко зростає.

Не варто розігрівати і картоплю — їжа, до складу якої входить картопля, при розігріванні стає шкідливою. В першу чергу — через розпад крохмалю, що міститься в картоплі.

Тому найкраще з’їдати ці та інші продукти свіжоприготовленими. Та якщо все здолати за один присід не вийшло, краще з’їжте ці страви, не вдаючись до розігрівання. Дістаньте їх із холодильника заздалегідь, щоби вони змогли набути кімнатної температури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також