Розкаявся у суді за смертельне ДТП, бо рік тому так само збили його матір

3804 0

Ми у соцмережах:

Розкаявся у суді за смертельне ДТП, бо рік тому так само збили його матір

У Костополі оператор склозаводу Павло Золойко сів п’яним за кермо. Через це позбувся життя один чоловік, а інший — перебуває у комі в місцевій лікарні.

Ця ДТП трапилася у суботу, 2 жовтня, о другій ночі. Біля місцевого нічного клубу «Доміно» стояла компанія з чотирьох чоловік. Достеменно невідомо, що вони робили на проїжджій частині. У соціальних мережах поширювали інформацію, що між чоловіками виник конфлікт, тому вони вийшли на вулицю з’ясувати стосунки. Наразі це перевіряють слідчі. Однак саме там у натовп хлопців влетів «Volkswagen Golf», водій якого був добряче п’яним. Від удару 30-річний костопільчанин Андрій Катульський загинув на місці пригоди, а 24-річний Василь Федас отримав забій мозку, закритий перелом плеча, відкритий перелом ноги та закриту травму черевної порожнини. Він досі перебуває у реанімації в комі, а рідні зараз просять про допомогу в усіх небайдужих, щоб врятувати його життя. Двом іншим хлопцям пощастило більше, адже вони стояли позаду, тому й отримали легші травми.

Слідчі одразу затримали 32-річного винуватця ДТП Павла Золойка. Під час огляду алкотестер показав 1,37 проміле.

Суддя Рівненського міського суду ухвалив взяти його під варту строком на 60 діб. Під час судового засідання Павло Золойко розкаявся в скоєному та попросив пробачення у родичів потерпілих. Адже 2 січня минулого року через ДТП у Костополі поплатилася життям його мати. Тоді 25-річний водій «Daewoo Matiz» на вулиці Степанській несподівано вилетів на тротуар, де збив 61-річну жінку та розтрощив бетонний паркан. Від отриманих травм та загинула на місці пригоди.

Світлана Карачун, речниця поліції Рівненщини:

Водія підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 ККУ «Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Однак кримінальне провадження можуть ще перекваліфікувати. Все залежить від того, чи виживе другий потерпілий. Якщо помре у лікарні, то справу перекваліфікують на частину 3 «Дії, які спричинили загибель кількох осіб». Тоді винуватцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також