Розкрили мотиви кривавого вбивства та нападу у Здолбунові

11947 0

Ми у соцмережах:

Розкрили мотиви кривавого вбивства та нападу у Здолбунові

У поліції розповіли подробиці двох кривавих злочинів у Здолбунові, які сталися вчора ввечері. Чоловіків, яких підозрюють у вбивстві та нападі, затримали.

У квартиру на вул.Заводській у Здолбунові виїхала слідчо-оперативна група, отримавши повідомлення сусідки про бійку. У квартирі поліцейські виявили мертвим 38-річного чоловіка з перерізаним горлом, а іншого - з таким же пораненням, але він був живим.

Через годину поліцейські отримали ще одне повідомлення - у помешканні на проспекті Цементників у Здолбунові жінка виявила у крові свою 82-річну матір та 60-річного чоловіка.  

Поліцейські встановили причетність до обох злочинів 31-річного та 27-річного здолбунівчан. Обох затримали на квартирі знайомого. 

- Ці особи затримані у порядку ст. 208 КПК. З ними проводяться активно слідчі дії. Ми вилучили знаряддя вчинення злочину та провели аналіз, який нам дає змогу прийняти рішення про остаточну кваліфікацію цих злочинів - вбивство, замах на вбивство та два розбійних напади з тяжкими наслідками і замах на вбивство двох і більше осіб, тобто 5 статтей Кримінального кодексу, які передбачають навіть довічне позбавлення волі. Їмі вже оголошено про підозру у злочині, - розповідає заступник начальника поліції області Олександр Панасюк. 

За словами Олександра Панасюка, нападники були знайомі з потерпілими, і  хотіли у такий спосіб повернути борг. 

- Злочин скоєно з корисливих мотивів, вони бажали отримати певну суму коштів з потерпілих, які мали певні боргові зобов'язання, - уточнив Олександр Панасюк. 

За його інформацією, сума боргу складала близько 500 гривень. Обоє нападників, які виявились сусідами, були у стані алкогольного сп'яніння. 

Відомо також, що один із них судимий за розбійний напад та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, інший притягався до відповідальності за вчинення майнових злочинів, стосовно нього справа - ще у суді. 

Олександр Панасюк додає, що один із нападників також був знайомий і з потерпілим, на якого був вчинений другий замах на вбивство - вони певний час працювали разом. Мотивом другого нападу також стали корисливі мотиви. 

- Коли відчинились двері, то відразу вдарив потерпілу по голові. Коли вийшов потерпілий, то отримав удар у потилицю твердим тупим предметом. Після чого почали вчинятися дії на позбавлення життя потерпілих. Але потерпілий зумів чинити опір. На даний час вони знаходяться у нейрохірургії у тяжкому стані, - кажуть у поліції. 

- Надзвичайно зухвале холоднокровне вбивство. Але ми наразі ще маємо двох людей критичному стані - одна з них жінка дуже похилого віку. А потерпілий має онкохворобу. Тому на сьогодні це первинна кваліфікація злочинів. 

Як стало відомо, жінка померла у лікарні. Її зять – у вкрай важкому стані, спрогнозувати, що з ним буде – важко, адже у нього ще й гострий лейкоз. Про це Суспільному розповів в.о. заввіділення нейрохірургії Олександр Кучерук.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також