Розлад шлунку після відвідин гастроному

2080 0

Ми у соцмережах:

Розлад шлунку після відвідин гастроному

Щоб не мати проблем зі здоров’ям, купуючи хліб, варто цікавитися, коли він був виготовлений. Адже проданий через 24 години (а саме такий термін його реалізації) після випікання хліб може містити картопляну паличку. Так, з середини липня до міської санстанції уже звернулося троє рівнян зі скаргами на уражений картопляною хворобою хліб.

Щоб не мати проблем зі здоров’ям, купуючи хліб, варто цікавитися, коли він був виготовлений. Адже проданий через 24 години (а саме такий термін його реалізації) після випікання хліб може містити картопляну паличку. Так, з середини липня до міської санстанції уже звернулося троє рівнян зі скаргами на уражений картопляною хворобою хліб. — Картопляна паличка вражає борошно при підвищеній температурі повітря, яка спостерігалася останнім часом, та значній вологості, — пояснила заввідділу гігієни харчування міської санстанції Надія Стичишина. — Однак при нормальній кислотності тіста та дотриманні терміну випічки, як правило, картопляна хвороба у хлібі не розвивається. Отож, у першу чергу, в тому, що білий хліб надходить на прилавки магазинів неякісним, винні виробники, які не дотримуються технології його виготовлення. Втім, і реалізатори хліба не без гріха: згідно з нормами, вони повинні протирати полиці з хлібом та контейнери для його перевезення підкисленою оцтом водою, щоб не розвивалася картопляна хвороба, не продавати його після закінчення терміну реалізації. Визначити, чи уражений хліб, дуже просто: картопляна паличка дає про себе знати глевкістю, тягучістю хлібного м’якуша, специфічним неприємним запахом. Якщо такий хліб з’їсти, то людина потерпатиме від розладів шлунково-кишкового тракту. Щодо згаданих трьох випадків неякісного хліба, то і його виробників, і продавців було покарано штрафами на суму 102-450 грн. А уражене борошно працівники санстанції у підприємств-виробників забрали для проведення дослідження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також